google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият защитник на Арсенал Арман Траоре вярва, че националът на Гана Томас Партей може да се окаже страхотно попълнение за тима на Микел Артета. Клубът от Северен Лондон трябва да се стреми да вземе Партей, като той може да бъде новият Патрик Виейра или Жилберто Силва. Според Арман Траоре “топчиите” се нуждаят от “някой малко ядосан играч”, за да запълнят с необходимата агресия средата на терена.

Патрик Виейра бе в продължение на девет години в клуба от Северен Лондон, а Жилберто се настани до него и зае мястото му, когато французинът си тръгна през 2005 г., за да премине в Ювентус. Арсенал отчаяно се нуждае от подобно сигурно присъствие в сърцето на халфовата си линия откакто легендарният бразилски национал замина за Панатинайкос през 2008 г.

Разгледани са различни варианти, но малцина са убедени и остава забележима празнота да се запълни в средата на терена за артилеристите. Националът на Гана Томас Партей може да бъде човекът, към когото се обръща Микел Артета, като според информациите 27-годишният халф иска да заигаре във Висшата лига.

Арман Траоре смята, че Арсенал трябва да направи всичко по силите си, за да привлече футболиста на Атлетико Мадрид. Бившият защитник на “артилеристите” Траоре казва за talkSPORT:

„Те трябва да задържат Пиер-Емерик Абумеянг. Бих укрепил центъра на защита. Не бих имал нищо против човек като Партей да играе пред защитата, някой малко ядосан. Той ми напомня малко на Жилберто Силва или Виейра. Мисля, че Артета върши чудесна работа и отборът ще се справя добре в бъдеще.”

Арсенал вече привлече двама нови играчи през този трансферен прозорец – Уилиан и Габриел Магалаеш, докато Уилям Салиба вече е в Северен Лондон, след като свърши периода му под наем в Сент Етиен. Пабло Мари и Седрик Соарес също ще продължат да играят за тима от “Емиратс”, като се проучва възможността да се закупи за постоянно и халфа Дани Себайос, който е собственост на Реал Мадрид.