Томас Тухел обяви завръщането на Мануел Нойер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германският вратар на Байерн се очаква да пази в мача срещу Дармщат

Очакваното от дълго време завръщане на Мануел Нойер ще бъде факт този уикенд. Вратарят на Байерн се завръща под рамката след едногодишно отсъствие в мача Дармщат, обяви треньорът на баварския гранд Томас Тухел.

Нойер не бил на терена за Байерн от 12 ноември 2022 година, когато за последно пази в мача срещу Шалке, когато бе последният кръг от Бундеслигата преди паузата за Мондиал 2022. Опитният страж пази за националния отбор на Германия, а след това счупи крак по време на ски.

“Ако всичко мине нормално и в днешното занимание, той ще пази утре. Очакваме го с нетърпение. Неговото завръщане в игра е впечатляващо. Забелязах промяната в кондиционното му състояние. Целият ни медицински и фитнес екип може да се гордее. Сигурен съм, че в най-скоро време той ще достигне оптимална форма”, заяви Томас Тухел.

От началото на сезона Свен Улрайх вардеше за Байерн. Той се представи чудесно и заслужи похвали за играта си от Тухел: “Свен винаги е бил приятел с Мануел и винаги двамата са се допълвали. Неговото представяне този сезон е чудесно. Улрайх обаче е наясно с йерархията и знае, че сега ще трябва да остане на пейката”.

Срещата между Байерн Мюнхен и Дармщат е в събота от 16:30 ч. като баварският гранд е тотален фаворит за победата.