Томаш: Победа срещу Царско село ще ни даде самочувствие
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Забранил съм думата „Втора лига" - докато имаме шанс се борим за оставане в елита", споделя треньорът на Етър

Отборът на Етър е домакин на Царско село в понеделник, като “виолетовите” ще се стремят към първа победа  за сезон 2020/21 в efbet Лига. Наставникът на тима Александър Томаш заяви, че победа в предстоящия двубой срещу “Царете” ще е изключително важна в психологически план.

„Опитваме се по най-бързия начин на базата на това, с което разполагаме в момента като потенциал, да Стремимнещата във всяко едно естество – и спортно-технически, и организационно. Двубоят със Славия го обсъдихме с момчетата и гледаме напред. С оглед на това, че имаме нужда от точки – очаквам победа. Не само срещу Царско село, но и във всеки мач срещу всеки противник. Моята задача е да подготвя играчите по най-добрия начин, да излязат на терена и да спечелят”, заяви Александър Томаш.

„Цялата футболна общественост у нас смята, че Етър с единия крак е вече изпаднал, а всичките писания до известна степен се отразяват на футболистите, но аз съм забранил думата „Втора лига”. Докато имаме какъвто и да е шанс, аз ще се стремя към изпълняването на задачата – оставане в елита. Успехът е много важен, особено вътре в съблекалнята. Задачата ми е да махна тези мисли от главите на играчите, да им покажа в тренировките, че и те самите в определени ситуации се подценяват. Една победа ще вдъхне на отбора чисто психологически увереност и самочувствие, за да се получават нещата”, добави треньорът на болярите.

Защитникът Мариян Иванов е наказан и няма да бъде на разположение на Томаш за домакинството на Царско село. Всички останали футболисти, освен трайно контузените, са здрави и на този етап няма други кадрови проблеми в състава на Етър.