Томаш преобрази Етър – “болярите” с втора поредна победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Виолетовите" победиха Черно море на "Тича"

Етър победи Черно море с 1:0 в двубой от 15-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадения в мача вкара Преслав Боруков през първото полувреме. С втория си успех за сезона и втори пореден в първенството, “болярите” се измъкнаха от дъното и вече са 13-ти с актив от 10 точки.

Откакто Александър Томаш пое “болярите”, вече в три мача те нямат поражение, като са записали две победи и равенство. Прогресът на Етър под ръководството на бившия треньор на Берое си пролича и в днешната визита във Варна.

Домакините владееха повече топката в началото на двубоя и опитваха да затруднят съперника с центрирания в наказателното поле, но защитата на “виолетовите” действаше добре. Едва в 30-ата минута бе нанесен първия точен удар. След центриране в наказателното поле на домакините, Милчо Ангелов стреля с глава, но топката попадна право в ръцете на Георги Георгиев. Малко след това Леандро Андраде проби в наказателното поле на гостите и домакините поискаха дузпа. Главният съдия Петър Костадинов не посочи бялата точка.

В ответната атака болярите поведоха с гол на своята звезда Преслав Боруков като попадението падна в 34-тата минута. Антон Огнянов центрира от фаул в наказателното поле, където Божидар Кацаров отклони с пета към далечната греда, където бе позициониран Преслав Боруков и с глава порази вратата на Георги Георгиев.

Второто полувреме започна с натиск на момчетата на Илиан Илиев. Цветомир Панов отправи добро центриране в пеналта, където Илиан Илиев-младши стреля с глава, но вратарят на гостите Христо Иванов не бе затруднен.

В 64-тата минута Черно море пропусна страхотен шанс да изравни резултата. Звездата на домакините Матиас Курьор не успя да вкара от чиста позиция, след като бе оставен непокрит на далечната греда. Той получи подаване от Илиан Илиев-младши и от два метра не успя да намери очертанията на вратата.

Черно море продължи да търси изравнителния гол. Малко след това Васил Панайотов също не успя да намери целта с глава след центриране на Стефан Велев.

Тимът на Илиан Илиев бе по-активният отбор до края на мача, но така и не успя да вкара попадение. Матиас Курьор отправи удар с глава покрай вратата в 85-ата минута и това бе последният по-добър шанс за гол за домакините.

След това изненадващо поражение, Черно море остава с актив от 21 точки на 5-ото място, като е доста вероятно да бъде изместен от тази позиция през уикенда.