Томаш: “Срещу Лудогорец гол от засада и червен картон, днес пак”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Етър недоволен, че неговият тим е изпуснал победата

Старши треньорът на Етър Александър Томаш стана поредният наставник на тим от Първа лига, който постави под съмнение стандартите на съдийството в елитния ешелон.

След нулевото равенство с Левски предводителят на Болярите изрази недоволство, тъй като във втори пореден мач неговият отбор е санкциониран с червен картон. А всичко това идва, след като в понеделник Лудогорец поведе на Етър с гол от очевидна засада.

Иначе Томаш беше недоволен от изпуснатата победа над Сините, заявявайки че неговите момчета не са успели да материализират появилите се голови ситуации.

“За нас всеки един мач е много труден, но днес влязохме в срещата от една много лоша ситуация за нас от психологическа гледна точка,” заяви наставникът на Виолетовите. “Днес мога да похваля момчетата за себераздаването и агресията, която показаха.

“Нещо, което ме ядосва и ме кара да съжалявам е, че не победихме. Искахме да победим, имахме ситуациите, с които да победим, но не успяхме да реализираме. Но, вижте, това нещо струва пари!

“Беше трудно. Левски игра по-различен при победата с 2:0 (над Монтана). Днес като видях състава им, бях убеден по какъв начин ще играят и за 3-4 минути успях да кажа на момчетата как да застанем, за да можем да неутрализираме техните намерения.

“Всичко, разбира се, е до желание, страшно много раздаване, много психология.

“Това, което ме дразни е, че ние във всеки един мач създаваме положения, даже с Лудогорец… Но какво се случва? Получаваме гол от засада и червен картон, днес пак червен картон. ОК, не коментираме другите фактори, но реално на нас ни трябват точки…

“Ние трябва да бъдем реалисти и сме наясно, че във всеки един мач трябва да влизаме със страшно много желание, с готовност за подкрепа, да се жертваш за колегата и да знаеш, че той ще направи същото за теб. И да реализираме ситуациите си.

“Наясно сме, че Етър няма да създава по седем-осем ситуации. Ако трябва да съм честен преди паузата също не създавахме кой знае колко ситуации, но успявахме да реализираме при първата или втората възможност.

“А сега какво се получава? Срещу Лудогорец създадохме три положения, днес също имахме 100-процентова ситуация в началото на мача. Затова им казах: “Бъдете спокойни, ще имаме ситуация и я получихме.

“Въпросът вече е дали става въпрос за майсторство или концентрация… Аз мисля, че е до пари. Защото класата струва пари!”