Томаш вече се дразни на въпроси за Бербатов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът Виолетовите се сблъсква със сериозни проблеми при привличането на нови играчи

Предводителят на Етър Александър Томаш призна, че обликът на Болярите няма да е готов за началото на пролетния дял на шампионата, заради проблемите в селекцията.

Специалистът обясни, че няколко играчи от Втора и Трета лига са отказали проби в тима от Старопрестолния град, а очаквани чужденнци все още не са пристигнали в отбора.

Томаш не скри и досадата си при поредния въпрос за присъствието на бившия капитан на националния отбор Димитър Бербатов в неговия щаб.

“За Бербатов каквото е трябвало да се каже, вече е казано,” коментира наставникът на Виолетовите след днешната загуба с 3:1 от Загорец в контролна среща, играна в Мъглиж. “Бербатов помага, работи с офанзивните футболисти, което може да е само плюс. Но тази тема вече започна да ми идва в повече

“Изграждаме съвсем нов отбор, нови навици, които изискваме от футболистите. Естествено, че ни трябва време. Аз имам доста забележки, но съм изненадан приятно от старанието на футболистите.

“Резултатите от контролите не ме интересуват, но в първенството това ще бъде водещото – ще ме интересува резултатът. Добри контроли, в които видяхме доста неща, които искахме да видим, направихме и доста грешки, които трябва да отстраняваме.

“Има хора, с които сме се разбрали, но още не са пристигнали. Хосе Кордоба е на един ден тренировки, пуснах го днес в мача, защото трябва по-бързо да свикне с обстановката.

“Одобрих го вече, защото е младо момче и има качества, но трябва доста работа с него. Двама юноши са при нас, които също започнаха като титуляри. Ндонгала имаше проблеми и го оставих да почива, все още не съм взел решение дали ще остане.

“Все още чакам външен футболист, който още го няма, така че обликът на отбора няма да е готов за началото на шампионата, но това не трябва да ни е оправдание. Исках българи, но хора от „Б” група ни отказаха, от „В” група отказаха да дойдат на проби, така че не е леко.”