google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендарният бивш капитан на "топчиите" вярва, че е постигнат положителен напредък на стадион "Емиратс" под ръководството на Микел Артета

Микел Артета бързо се превърна в „губернатор“ в Арсенал, казва Тони Адамс, като бившият капитан на “артилеристите” смята, че младият специалист върши „забележителна работа“ на стадион „Емиратс“.

Новобранецът в треньорската професия – Артета, получи работа като старши-треньор на Арсенал през декември 2019 г. Той замени на поста Унай Емери, който се провали като наследник на емблематичния Арсен Венгер. Артета работеше заедно с Пеп Гуардиола в Манчестър Сити, като бившият полузащитник на Арсенал все още беше само на 38 години.

Микел Артета се зае с възстановяването на отбора, като направи много големи промени – например да остави извън състава Месут Йозил. Тони Адамс е сред онези, които са страшно впечатлени от първата година на обещаващо управление на Артета на “Емиратс”, като легендарният бившият капитан на артилеристите подкрепя безрезервно испанския мениджър.

“Артета има фантастична способност да работи с този отбор. Този човек има всичко, той е губернатор”, споделя Адамс след успеха на Арсенал над Ман Юнайтед.

„Той е най-добрият, който съм виждал от дълго време. Наистина разбира играта, изразява се; той е много уверен. Това е първата му работа, за Бога, той върши забележителна, забележителна работа”, споделя Тони Адамс.

Арсенал ще се завърне в действие в Лига Европа в четвъртък у дома срещу Мьолде и ще се насочи към следващата международна почивка, след като в неделя приеме Астън Вила във Висшата лига.