Топ 5 на най-скъпите трансфери на Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Най-скъпият трансфер на „Лос Бланкос“ се оказа голям провал.

В днешно време, футболните отбори харчат огромни суми, за да привлекат играчи. През всеки трансферен прозорец, рекордни суми са давани, за да се привлекат футболисти.

Няма никакво съмнение, че „Лос Бланкос“ са един от най-великите тимове в целия свят като са спечелили над 90 значими титли. В тяхното ДНК е да дават огромни суми за суперзвезди като някои смятат, че те са започнали културата с даването на огромни суми за звезди.

Най-скъпите трансфери на Реал Мадрид:

5. Кристиано Роналдо – 94 милиона евро
4. Орелиан Чуамени – 100 милиона евро.
3. Гарет Бейл – 101 милиона евро
2. Джуд Белингам – 103 милиона евро
1. Еден Азар – 115 милиона евро

5. Кристиано Роналдо – 94 милиона евро (от Манчестър Юнайтед, 2010)

Тук идва най-великият футболист в историята на „Кралския клуб“. Суперталант, който беше развит при „Червените дяволи“ получи шанса да доразвие своя талант и да чупи рекорди с Реал Мадрид. Португалската суперзвезда спечели абсолютно всичко при престоя си с „Лос Бланкос“. След като го преследваха 2 години, Реал Мадрид успяха да го привлекат за рекордната трансфера сума по това време – 94 милиона евро от Манчестър Юнайтед.
Платената сума за него не притесни по никакъв начин Кристиано и той се отплати многократно за доверието и дадената трансфера сума за него.

4. Орелиан Чуамени – 100 милиона евро (от Монако, 2022)

„Лос Бланкос“ бяха благословени с феноменална халфова линия за дълъг период от време включваща Каземиро, Кроос и Модрич. Всичко хубаво обаче си има край и трябваше да се намерят заместници на легендарното трио като в момента само Лука играе още в Реал, но е използван предимно от скамейката като се има предвид, че е на 39 години.

Поради тази причина, преди 2 години „Лос Бланкос“ платиха тази сума за Чуамени като всички в клуба се надяват той да се превърне в легенда след години по примера на изброените по горе полузащитници.

3. Гарет Бейл – 101 милиона евро (от Тотнъм, 2014)

Бейл не получи мечтания завършек на своята кариера като част от Реал Мадрид, но той ще остане определено като един от най-ключовите футболисти в историята на клуба със своите значителни голове през периода си с тима.

Той беше част от легендарното атакуващо трио, което включваше още Кристиано Роналдо и Карим Бензема като единственото, което спря Гарет да разгърне целия си потенциал с „Лос Бланкос“ бяха контузиите.

2. Джуд Белингам – 103 милиона евро (от Борусия Дортмунд, 2023)

Ливърпул и Реал Мадрид искаха да привлекат Белингам на всяка цена, който е атакуващият халф с най-голям потенциал в световния футбол. В крайна сметка, както се е случвало много пъти в историята, „Лос Бланкос“ се оказаха победители за подписа на английския национал като платиха 103 милиона евро на Борусия Дортмунд, за да може той да акостира на „Сантяго Бернабеу“.

Той веднага се превърна в ключов футболист за „Лос Бланкос“ и неразделна част от титулярния състав като още в дебютния си сезон успя да спечели ЛаЛига и Шампионската лига под ръководството на легендарния Карло Анчелоти.

1. Еден Азар – 115 милиона евро (от Челси, 2019)

Най-скъпият и в същото време най-разочароващият трансфер в историята на Реал Мадрид. Това беше мечтан трансфер за белгиеца през 2019 година от Челси като „Лос Бланкос“ счупиха всички рекорди в своята история със сумата, която заплатиха на „Сините“, за да ги убедят да им продадат по това време суперзвездата на английската Висша лига. За съжаление, нещата не развиха така както всички фенове на „Кралския клуб“ очакваха.
Азар, който беше 1 от най-добрите футболисти в продължение на години във Висшата лига, дори не успя да се пребори за титулярно място в Реал. Той прекара почти цялата си кариера на скамейката или в лазарета като през огромен период от време той не беше на разположение да бъде в игра. Всички очакваха белгиеца да се превърне в следващия Кристиано Роналдо за „Лос Бланкос“, но нещата се развиха по коренно различен начин като след като напусна тима той се отказа от футбола.