google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тъй като летният трансферен прозорец е отворен до 5 октомври, клубовете все още имат достатъчно време, за да направят своите сделки за нови играчи. Звездата на световния футбол Лионел Меси може да заиграе във Висшата лига, тъй като все повече се приближава до Манчестър Сити, но и останалата част от големите отбори във Висшата лига преследват своите цели. Челси ще се стреми да вземе Кай Хаверец, докато Джак Грийлиш и Тиаго Алкантара изглежда вероятно да играят за нови клубове през следващия сезон.

Ето и кои играчи предизвикват най-голям интерес на трансферния пазар:

Лионел Меси

Къде може да отиде: Манчестър Сити, ПСЖ, Интер, Ювентус

Това е историята, която шокира футболния свят. Меси сподели, че ще напусне Барселона това лято. Бомбата беше хвърлена след тежкото поражение на каталунците с 2:8 от Байерн Мюнхен и сезон без трофеи за Барса, но напускането на аржентинеца няма да е лесно. Играчът смята, че трябва да му бъде позволено да напусне без пари, но Ла Лига казва, че не може – и клаузата му за освобождаване възлиза на £ 630 милиона. Ман Сити и Пеп Гуардиола до голяма степен са водещи за подписа му, след като той не се яви на тестовете за Covid-19 в Барселона преди старта на подготовката. Италианският Интер също е свързван с шесткратния носител на Златната топка. Пари Сен Жермен и Ювентус също имат интерес към футболиста на Барселона.

Тиаго Алкантара

Къде може да премине: Ливърпул, Арсенал

Финалът на Шампионската лига може да е последното представяне на халфа за Байерн Мюнхен, като германският тим открито признава, че е готов да продаде испанеца. Юрген Клоп е голям фен на 29-годишния халф и Ливърпул многократно е свързван с негов трансфер. Въпреки това, Арсенал, който все повече се подобрява при Микел Артета и победи “червените” за трофея “Къмюнити Шийлд”, също се смята, че се интересува от испанския национал. Байерн иска 23 милиона паунда, които и двата клуба от Висшата лига не са склонни да платят за момента. След като остава една година от договора на Тиаго, шампионът на Бундеслигата може да се наложи да понижи исканата цена или да рискува да го загуби без пари следващото лято.

Джак Грийлиш

Къде може да отиде: Манчестър Юнайтед

Джак Грийлиш многократно доказа лоялността си към своя клуб Астън Вила и халфът ги доведе до оцеляването във Висшата лига почти сам през последния сезон. 24-годишният полузащитник обаче е преследван от Солскяер, който отчаяно иска да го вземе в състава си, за да подобри конкуренцията в средата на терена. Вила оценява капитана си на 70 милиона паунда, но Юнайтед обсъди възможността Серхио Ромеро да премине в клуба от Бирмингам като част от сделка, която би свалила цената за Грийлиш.

Кай Хаверц

Къде може да отиде: Челси

Изглежда, че Челси най-накрая ще осигури привличането на Хаверц от Байер Леверкузен за 90 милиона паунда. Франки Лампард преследва атакуващия полузащитник от началото на лятото и се очаква съвсем скоро трансферът да е факт. Хаверц, който вкара 18 гола във всички състезания през миналия сезон, ще последва съотборника си в немския национален отбор Тимо Вернер, който се присъедини към “сините” от РБ Лайпциг в сделка на стойност 53 млн. паунда през юни.

Калиду Кулибали

Къде може да отиде: Манчестър Сити

Защитникът на Наполи е обект на интерес от няколко клуба във Висшата лига, но високата цена на италианеца се оказва препъни камък за повечето отбори. Тимът на Пеп Гуардиола е силно свързван с трансфер на централния защитник и според съобщенията Напои е отказал оферта за £ 58 милиона по-рано това лято. Сити имаше проблеми с контузии на своите защитници през миналия сезон и Кулибали ще предложи ценен опит. 29-годишният футболист направи близо 200 мача в Серия А и помогна на Наполи да надвие Ювентус, за да спечели Купата на Италия през юни.