google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Водещите европейски първенства са в разгара си, като в тази статия ще ви запознаем с най-резултатните играчи в големите лиги. Както е известно, топ 5 първенства на Европа включват Висшата лига на Англия, испанската Ла Лига, Серия “А” на Италия, Първа Бундеслига (Германия) и Лига 1 на Франция.

Към момента най-много попадения има нападателят на Лацио Чиро Имобиле, който е вкарал 25 гола през сезона в Серия “А”. Втори в класацията е Роберт Левадовски с 22 гола, a трети е друг играч от Бундеслигата – Тимо Вернер, с 20 гола. Вижте топ 8 на голмайсторите в най-силните европейски първенства от началото на сезона:

  1. Чиро Имобиле (Лацио) – 25 гола29-годишният нападател на Лацио е отбелязал 25 гола в италианското първенство в 21 мача. В 20 от срещите той е стартирал като титуляр и само един път е влязал като резерва.През измиалия сезон Чиро Имобиле отново бе в добра форма, като вкара 15 попадения. Сега обаче той отдавна надмина това си постижение и ще се опита да подобри рекорда си от 29 гола в лигата през сезон 2017/18.
  2.  Роберт Левандовски (Байерн) – 22 гола 

    Когато става въпрос за най-резултатни играчи, то името на Левандовски няма как да не е намесено. Полският национал вече изравни постижението си от миналия сезон, когато вкара 22 гола в 33 мача. През тази кампания той е отбелязал същия брой попадения само за 20 срещи. Левандовски ще се стреми да вкара над 30 гола до края на сезона и да направи най-резултатната си кампания, с което да помогне на Байерн да спечели титлата в Бундеслигата.

  3. Тимо Вернер (РБ Лайпциг) – 20 гола 

    Тимо Вернер е един от най-добрите нападатели в днешно време. 23-годишният футболист на РБ Лайпциг е вкарал 20 попадения в 20 срещи в Бундеслигата. За сравнение през миналия сезон той отбеляза 16 гола в 30 мача, така че подобрението в играта му е налице и затова редица европейски грандове го следят.

  4. Кристиано Роналдо (Ювентус) – 19 гола 

    Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо е вкарал 19 попадения в 19 срещи през този сезон. Португалецът е в отлична форма като се разписа пет пъти в последните 3 мача на тима в Серия “А”. През миналия сезон Роналдо вкара 21 гола в дебюта си в Серия “А”, а през тази кампания почти сигурно ще надмине постижението си.

  5. Джейми Варди (Лестър) – 17 гола 

    Нападателят на Лестър е водач в голмайсторската класация във Висшата лига с 17 попадения в 23 срещи, като във всичките си мачове той бе титуляр за “лисиците”. Варди не е в добра форма и все още не е отбелязал гол през 2020 година, като все пак има шанс да надмине най-резултатния си сезон 2015/16, когато вкара 24 гола.

  6.  Серхио Агуеро (Ман Сити) – 16 гола 

    Топ реализаторът на Манестър Сити има 16 попадения през този сезон в 19 срещи. Аржентинският нападател е далеч от най-резултатния си сезон, когато вкара 26 гола през кампанията 2014/15. Все пак до края на този сезон има доста време и Агуеро може да реализира около 25 попадения, ако е в оптимална форма.

  7. Ромелу Лукаку (Интер) – 16 гола

    Белгийският национал пасна отлично на отбора на Интер и е водещият реализатор на тима с 16 гола. Лукаку е отбелязал тези попадения в 22 мача. Той почти сигурно ще вкара над 20 попадения през сезона, което е отлично постижение. В най-добрия си сезон Лукаку вкара за Евертън 25 гола през кампанията 2016/17 и предстои да видим дали ще подобри това си постижение.

  8. Уисам Бен Йедер (Монако) – 15 гола 

    Нападателят на Монако Уисам Бен Йедер е най-резултатният играч в “Лига 1” след 22 изиграни кръга и е последното име в тази класация. Французинът е вкарал 15 попадения, като зад него са играчи като Килиан Мбапе и Неймар съответно с 14 и 13 гола.

Прави впечатление, че в тази класация отсъстват имената на играчи като Лионел Меси, Карим Бензема и Мохамед Салах. Меси е вкарал 14 попадения за Барселона, докато Бензема е с 13 гола за Реал Мадрид. Звездата на Ливърпул Мо Салах пък има 14 гола от началото на сезона във Висшата лига, колкото са вкарали още Дани Ингс, Маркъс Рашфорд и Пиер-Емерик Обамеянг.

Както споменахме, звездите на ПСЖ Мбапе и Неймар пък са доста близо до Уисам Бен Йедер и ще се борят за голмайсторския приз в “Лига 1”.