Тотнъм излъга Челси с дузпи в турнира за Купата на Лигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тотнъм победи Челси след изпълнения на дузпи в първия 1/8-финален мач в турнира за Купата на Лигата. Редовното време на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” завърши наравно 1:1, а при дузпите “шпорите” спечелиха с 5:4.

Жозе Моуриньо направи няколко промени в своя стартов състав. Хари Кейн и Лукас Моута отстъпиха титулярните си места на Ерик Ламела и Стивън Бергвайн. На пейката остана и Хьон-мин Сон, а сред титулярите попадна Жедсон Фернандеш. Моуриньо смени и схемата на игра, преминавайки от формация 4-3-3 в схема 3-5-2.

Франк Лампард заложи на схема 4-2-3-1 като на върха на атаката действаше Оливие Жиру. Тимо Вернер стартира по лявото крило, а Хъдсън-Одой – вдясно. Зад нападателя действаше Мейсън Маунт. Дебют за Челси направи вратарят Едуард Менди, който замени Уили Кабайеро. В защита действаха Чилуел, Зума, Томори и Аспиликуета, а в средата на терена си партнираха Ковачич и Жоржино.

Първата опасна ситауция за гол бе в 17-ата минута, когато Калъм Хъдсън-Одой шутира опасно, но Уго Лорис бе на висота. Две минути по-късно Челси откри резултата чрез Тимо Вернер, който отбеляза първото си попадение с екипа на “сините” – 0:1.

В следващите минути Тотнъм пое контрола върху мача, като пропуски направиха Жедсон Фернаднеш и Ерик Ламела. При удара на аржентинеца трябва да отчетем и доброто спасяване на Едуар Менди.

Второто полувреме започна с шанс за “шпорите” като шут на Серхио Регилон бе отразен от Менди. В средата на втората част двамата старши-треньори направиха доста промени, като Моуриньо пусна в игра и Хари Кейн.

В 73-ата минута Лорис се намеси фантастично при удар на Вернер и остави своя тим в мача. Десет минути по-късно “шпорите” изравниха с попадение на Ерик Ламела, който се възползва от подаване на Серхио Регилон.

Така редовното време завърши наравно 1:1 и последваха дузпи, които да определят крайния победител в сблъсъка.

Тотнъм започна първи изпълнението на дузпи и Ерик Дайър бе точен от бялата точка. Същото направи и Тами Ейбрахам за Челси. Перфектни от бялата точка бяха Ерик Ламела, Хойберг, Моура, Хари Кейн за домакините, докато точни за “сините” бяха Аспиликуета, Жоржиньо и Емерсон, а Мейсун Маунт не оцели вратата при последната 10-та дузпа, с което Тотнъм продължи на 1/4-финалите в турнира.