Тотнъм на върха след комфортна победа над Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сон и Ло Селсо реализираха за Шпорите

Увереният Toтнъм оглави подреждането във Висшата лига, след като се поздрави със заслужена победа с 2:0 над Манчестър Сити на своя “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”.

Тимът от северен Лондон поведе след само минути игра.

След бързо изпълнен свободен удар в собствената половина, топката бе пратена към Ндомбеле, който елегантно изведе Хьо Мин Сон зад отбраната на „гражданите”, които се опитаха да направят изкуствена засада, но без особен успех. Кореецът излезе очи в очи с Едерсон и стреля между краката на вратаря за 1:0.

Съвсем скоро след това футболистите на Жозе Моуриньо отново използваха свободните пространства в половината на Сити и стигнаха до втори гол, след като Сон подаде към Хари Кейн, който реализира на опразнената врата, но попадението бе отменено заради засада.

Шпорите нанесоха своя съкрушителен удар в 65-ата минута, когато в игра се появи Джовани Ло Селсо, заменил Танги Ндомбеле. Не бяха изминали и 35 секунди, когато именно той попари Гражданите след чудесно организирана контраатака.

В асистент пък се превърна Кейн, който направи деветото си голово подаване от началото на кампанията.

Тотнъм е първи с 20 точки от 9 мача, следван от Челси и Лестър с по 18, като Лисиците имат мач по-малко. Днес Сините от Лондон победиха Нюкясъл с 2:0 като гост.