Тотнъм оставя пътя на Арсенал за Жезус напълно отворен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тотнъм охлади интереса си към Габриел Жезус

Според London Evening Standard, отборът на Тотнъм вече не се интересува от Габриел Жезус, като клубът от Северен Лондон прекратява интереса си към бразилския национал. Медията също така твърди, че пътят за Арсенал вече е разчистен и те биха могли да завършат сделката за нападателя на Манчестър Сити.

Габриел Жезус е горещо име на трансферния паар това лято. Бразилският нападател фигурира в списъка на трите най-изявени отбора на Лондон: Арсенал, Тотнъм и Челси. Артилеристите обаче са доста по-напред от триото и скоро може да подпишат с футболиста на Манчестър Сити.

Очаква се Жезус да напусне Манчестър Сити през лятото, след като влезе в последната година от договора си. Освен това идването на Хулиан Алварес и Ерлинг Халанд вероятно ще намали драстично игровото му време през следващия сезон, което го принуди да помисли за бъдещето си.

Арсенал преследва нападателя от края на сезона, като Микел Артета търси качествени опции за замяна на Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг. Въпреки това, след като Еди Нкетия подписа нов договор, Арсенал вече има интерес единствено към Жезус, който иска промяна. След като Тотнъм се оттегля от битката за бразилския нападател, то “топчиите” вече нямат сериозна конкуренция за подписа на футболиста на “гражданите”.