Тотнъм разгроми Норич и се бетонира в Топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кореецът Хюн-мин Сон спечели "Златната обувка" за сезона заедно с голмайстора на Ливърпул Мо Салах

Тотнъм финишира на четвърта позиция в крайнито класиране на Висшата лига, след като разгроми с 5:0 като гост на вече изпадналия в Чемпиъншип Норич, в мач от последния 38-и кръг на надпреварата.

По този начин съставът на Антонио Конте си осигури участие в Шампионската лига през следващия сезон, а освен това изпратиха големия си съперник от северен Лондон  – Арсенал, в Лига Европа.

Шпорите откриха резултата в 16-ата минута, когато Родриго Бентанкур изведе Деян Кулушевски, който не пропусна удобната възможност, изпращайки топката зад гърба на Тим Крул.

Четвърт час по-късно именно Крул направи грешка, подарявайки топката на Бентанкур, който след това пласира удобно центриране, а Хари Кейн дублира аванса на своя тима с лесен завършващ удар с глава на празна врата.

В последната третина на срещата Тотнъм вкара още три гола – точни бяха Деян Кулушевски и кореецът Хюн-мин Сон на два пъти.

С тези попадения азиатецът успя да се изравни с египетския стрелец на Ливърпул Мохамед Салах, като двамата стана Най-добри реализатори на сезона във Висшата лига с по 23 гола.