Тотнъм се доближава до привличането на Клеман Ленгле
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона и Тотнъм Хотспър са близо до финализиране на сделката за френския бранител

Съобщава се, че отборите на Барселона и Тотнъм са близо до финализиране на трансфера на 28-годишния френски защитник Клеман Ленгле. Това информира испанското издание SPORT, което твърди, че през следващата седмица клубът от Северен Лондон може да си осигури услугите на 28-годишния футболист.

Клеман Ленгле достигна решаващ момент в кариерата си, докато се стреми да намери стабилност. Френският национал някога беше сред най-добрите централни защитници в света, но акциите му се сринаха след няколко сезона, в които играеше колебливо за Барса. И едва ли беше изненадващо, че Барселона реши да го даде под наем на Тотнъм миналото лято.

28-годишният играч се появи 35 пъти за Тотнъм, отчитайки се с един гол и две асистенции. Сега обратно в Барселона, дългосрочното бъдеще на Ленгле е несигурно, а каталунците искат да спечелят пари от него. И Тотнъм ще се опита да си осигури услугите му в постоянен договор през текущия трансферен прозорец. Според последните информации, каталунските гиганти искат около 15 милиона евро, за да се разделят с играча.

Тотнъм обае няма да плати исканата цена, за да си осигури услугите на Ленгле това лято. Междувременно 28-годишният футболист има споразумение с клуба от Северен Лондон за личните условия. Така трансферната сума е единствената пречка за Барселона най-накрая да продаде футболиста. Според информация на SPORT обаче Барселона и Тотнъм са близо до финализиране на сделката за френския национал, като сделката може да включва наем за 1 сезон със задължителна опция за закупуване през лятото на 2024 г.