Тотнъм ще се подсили с национал на Израел
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" взимат 23-годишния Манор Соломон, който показа качествата си в тима на Фулъм през миналия сезон

Тотнъм ще направи обещаващ трансфер, след като е постигнал договорка с Шахтьор Донецк за израелския национал Манор Соломон. Крилото трябва да премине медицински тестове в Лондон и се очаква в следващите дни сделката да бъде обявена.

Соломон игра под наем в Премиър Лийг през миналия сезон, като носи екипа на Фулъм. Офанзивният играч е собственост на украинския гранд Шахтьор Донецк, но неговият контракт е до края на годината, което означава, че лондончани ще платят ниска трансферна сума. Шахтьор можеше да загуби футболиста си без пари, но все пак ще прибере някаква сума за една от звездите си.

Кариерата на Манор Соломон стартира в Макаби Петах Тиква през 2016 г. След три години в този клуб, израелецът е привлечен в Шахтьор Донецк. Той прави няколко добри сезона в украинския гранд и следва трансфер във Фулъм. За “котиджърс” футболистът записа 19 мача с 4 попадения.

В по-голямата част от първата половина на сезона Соломон не играе заради контузия. На 11 февруари 2023 г. Манор Соломон вкара първия си гол за лондонския клуб, влизайки като резерва в 72-ата минута в двубоя от английската Висша лига срещу Нотингам Форест