Барселона иска да привлече млад талант на Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците с интерес към 20-годишния халф Мигел Азиз

Според информация на испанското издание SPORT, полузащитникът Мигел Азиз е обект на интерес от страна на Барселона. Каталунският гранд иска да привлече 20-годишния талант на Арсенал. Барса иска да вземе играч със свободен трансфер, като същевременно предоставят на Арсенал клауза за бъдеща продажба в споразумението.

Мигел Азиз е родом от лондонския квартал Камдън и е бил в Арсенал през всичките си години като футболист. Английският младежки национал се присъедини към клуба от Северен Лондон като шестгодишен през 2002 г. и оттогава постигна значителен прогрес. Но след като премина през младежката дивизия, той се впусна в три краткосрочни наема, като последният бе  в Уигън Атлетик.

20-годишният халф дебютира за първия отбор на Арсенал като 18-годишен през декември 2020 г. Но това е единственото му участие в първия отбор. Бъдещето на младия полузащитник в Арсенал е несигурно, тъй като той навлезе в последната година от договора си. Междувременно ситуацията привлече вниманието на Барселона.

Каталунският гранд следи отблизо прогреса на младата звезда на Арсенал от дълго време. Барселона най-вероятно ще прати младока в дублиращия тим, ако си осигури услугите му. Но каталунците не искат да плащат трансферна такса, за да осигурят услугите на Азиз през това лято. Вместо това те ще се опитат да включат клауза за следваща продажба, като Арсенал да получи известна сума при бъдещ трансфер на футболиста.