google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според информациите, Челси е готов да плати до 100 милиона евро за Ерлинг Халанд, който също е трансферна цел на Реал Мадрид.

Челси е готов да извади големите пари, за да си осигури услугите на звездния норвежки нападател Ерлинг Халанд през летния трансферен прозорец, пише испанското издание Diario Gol. Лондончани са готови да платят 100 милиона евро за нападателя на Борусия Дортмунд, който също е следен от Реал Мадрид.

Халанд превзе света на футбола бурно след страхотната си кампания 2019/20. Първоначално в РБ Залцбург, където беше просто неудържим, 20-годишният играч изведе играта си на съвсем ново ниво, откакто се присъедини към Борусия Дортмунд през януари 2020 г. След една пълна година в германския клуб, норвежкото чудо има удивителните 35 гола и 6 асистенции в 34 мача, като има пряк принос към гол на всеки 63 минути. След като продължи да прогресира в Бундеслигаата, не е трудно да разберем защо големите клубове в европейския футбол продължават да го преследват, като Челси и Реал Мадрид имат най-голям интерес към нападателя.

Челси подсили атаката си миналото лято, като подписа с Тимо Вернер, Хаким Зиеш и Кай Хаверц. Вернер, по-специално, беше привлечен като дългосрочно решение за атаката на „сините“, особено като се има предвид, че Оливие Жиру е от грешната страна на 30-те, а Тами Ейбрахам беше определен като втори вариант за мястото на централния нападател. Досега обаче Вернер има трудности на “Стамфорд Бридж”, а Ейбрахам и Жиру си осигуриха много повече игрови минути. Германският национал също е бил използван като крило, което предполага, че Франк Лампард тепърва ще го налага като централен нападател в Челси.

“Сините” ще се насочат към нов нападател през лятото,а според съобщенията Ерлинг Халанд е техен приоритет. Норвежкият национал обаче е мишена и на Реал Мадрид, който изглежда го вижда като наследник на Карим Бензема. Така Реал Мадрид планира да задейства неговата клауза за откупуване от 75 милиона евро, която влиза в сила скоро. Челси обаче са склонни да ги надцакат, като предложат 100 милиона евро, за да си осигурят услугите на 20-годишния талант.