google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Защитникът на Манчестър Сити Ерик Гарсия се завърна към тренировки след неприятна травма на главата и може да играе в сблъсъка с Борнемут в Купата на Карабао, въпреки продължаващия интерес от страна на Барселона.

Испанският централен защитник имаше 16 шева на главата заради травма, но вече тренира и се готви за двубоя с “черешките” в четвъртък. В Испания имаше някои предположения, че той е оставен извън групата в понеделник вечерта при успеха над Уулвс, за да се увери, че не е получил по-тежка контузия, но тези твърдения са отречени от клуба.

19-годишният Гарсия е обект на интерес от Барселона през цялото лято, след като Пеп Гуардиола разкри, че футболистът не иска да подписва нов договор с клуба от стадион “Етихад”, като настоящия му контракт ще изтече в края на сезона.

Ерик Гарсия е приоритетна цел на Барса за този трансферен прозорец, но офертата им от 15 милиона евро беше отхвърлена. Сега испанският клуб ще направи ново предложени преди трансферният прозорец да затвори на 5 октомври, след като продаде португалския защитник Нелсън Семедо на Уулвс в сделка, която може да нарасне до 40 млн. Евро с бонуси.

Барселона се опитва първо да подпише със заместник на защитника, като се очаква да се подсили със Сержиньо Дест от Аякс. Иначе Ман Сити оценява Гарсия на около 35 милиона евро и са готови да разчитат на него в последните 12 месеца от договора му, освен ако не получат добра оферта.

Защитникът Аймерик Лапорт също тренира наравно с играчите от първия отбор, след като излезе от самоизолация след положителен тест за COVID-19 по-рано този месец. Френският защитник може да изиграе в двубоя срещу Борнемут в четвъртък вечерта, въпреки че Гуардиола заяви, че ще използва доста младежи. Ман Сити остана без седем играчи от първия отбор за първия си мач от Висшата лига срещу Уулвърхемптън и Пап Гуардиола иска да запази своите играчи за гостуването на Лестър в неделя.