Трансферна цел на Реал Мадрид ще остане в Рен това лято
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Амбициите на Реал Мадрид да привлече една от големите си трансферни цели през лятото понесоха серизоен удар. Президентът на Рен Никола Холвек заяви, че младата звезда на тима Едуардо Камавинга няма да напусне “червено-черните” това лято.

Камавинга стигна до първия отбор на Рен през януари миналата година едва на 16 години. Впечатлен от растежа му, мениджърът Жулиен Стефан пусна за първи път Камавинга в “Лига 1” през април 2019 г. и тийнейджъра оттогава не е поглеждал назад.

През сезон 2019/20 Камавинга се утвърди като един от най-добрите дефанзивни халфове във френския елит. 17-годишният играч завърши сезона с 25 мача в Лига 1, 24 от които като титуляр, допринасяйки с гол и две асистенции.

Камавинга, играещ с номер 6 на фланелката, показа голяма зрялост, въпреки крехката си възраст. Фактът, че Рен се гордее с втория най-добър защитен рекорд в “Лига 1” отчасти се свежда до представянето на младежа в дефанзивен план. Тийнейджърът завърши сезона със 105 отнети топки – най-много в Лига 1 през 2019/20.

Блестящите изяви на Едуардо Камавинга предизвикаха интереса на Реал Мадрид. “Лос Бланкос”, макар да разполагат с добра халфова линия, а бразилецът Каземиро да е несменяем титуляр в ролята на дефанзивен полузащитник, то Зинедин Зидан възнамерява да подсили средата на терена преди началото на следващия сезон.

За тази цел привличането на Камавинга бе приоритет за Реал Мадрид, като клубът дори желаеше да плати 50 милиона евро за тийнейджъра. “Лос меренгес” обаче понесоха тежък удар в стремежа си да се подсилят с полузащитника на Рен, тъй като президентът на френския тим Никола Холвек заяви, че Камавинга няма да бъде продаден това лято.

„Уговорихме се с Едуардо, че той ще остане при нас през следващия сезон. Той е интелигентен играч и знае къде най-добре би се развил в момента. Независимо от това, всъщност не сме получили оферти за него “, каза Холвек, цитиран от MARCA.

Камавинга, предвид възрастта и потенциала си, щеше да бъде просто идеалното пълнение за Реал Мадрид. Младежът щеше да осигури ценна алтернатива на Каземиро, преди в крайна сметка да наследи бразилеца в състава на “белия балет”. Въпреки това, негов трансфер на “Бернабеу” това лято изглежда неоъществим.

В резултат на това Реал Мадрид ще трябва да търси другаде подкрепление в позицията на дефанзивен халф. Като трансферна цел се споменава Н’Голо Канте от Челси, а испанските гиганти също са свързвани с Исмаел Бенасер от Милан.