Тръст “Синя България” поиска отговори от Наско Сираков
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Абсолютно наложително е мажоритарният собственик на клуба да излезе публично пред целокупната левскарска общност и да изясни възникналите неясноти"

Тръст “Синя България” поиска от мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков да хвърли светлина по въпроса за актуалното финансово състояние на клуба.

От Тръста приканват легендата на Левски да даде отговор и на други въпроси, свързани със „сините“.

Ето позицията на Тръст “Синя България”, публикувана във Facebook:

“С оглед на текущата тежка ситуация в ПФК “Левски”, Тръст “Синя България” смята за абсолютно наложително, а и доста закъсняло, мажоритарният собственик на клуба да излезе публично пред целокупната левскарска общност и да изясни възникналите неясноти по следните въпроси:

  • Актуално финансово състояние на клуба;
    • Краткосрочен и дългосрочен план за развитие на ПФК „Левски“ АД;
    • Потенциални рискове пред съществуването на „Левски“ като професионален футболен клуб;
    • Отчет и равносметка за изминалата година, в която г-н Сираков управлява клуба – както във финансов, така и в спортно-технически аспект;

Водени от обещанието на г-н Сираков за пълна прозрачност, смятаме, че провеждането на открита дискусия за бъдещето на клуба е неизбежно. В допълнение към това, очакваме да бъде свикано редовно годишно Общо събрание на акционерите на ПФК “Левски”, което е и основният орган на управление на клуба. В случай, че такова не бъде обявено в най-кратък срок, нашата организация ще предприеме необходимите действия по свикването му.

С уважение,
УС на Тръст “Синя България””

С оглед на текущата тежка ситуация в ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI, Тръст “Синя България” смята за абсолютно наложително, а и…

Posted by Синя България on Friday, May 21, 2021