google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Усложнената епидемиологична обстановка заради Корона вируса доведе до редица промени в плановете на големите организации в света на смесените бойни изкуства. UFC  и Bellator отмениха всичките си скорошни събития. Боксът, който е изключително популярен в Америка също ще остане без галавечери в близко бъдеще.

На този фон професионалните бойци намират спасение поединично заедно с щабовете си. Някои тренират на затворени врати, други поддържат форма в парка или вкъщи. Най-притиснати са атлетите, които имат битки през следващия месец, които все още не са отменени. Сред тях е бразилската легенда  Роналдо Жакаре – Соуза, който е част от файткартата на UFC 249 на 18-ти април. Към момента стоят много въпросителни относно  времето и мястото за провеждане на ивента, но Роналдо няма друг избор, освен да бъде в най-добра спортна форма. Как обаче да се случи това, когато всички зали в района на Флорида са затворени?

Оказва се,че бразилецът  е преместил подготвителния  лагер…в собствения си гараж. Жакаре трябва да се изправи срещу опасния страйкър Юрая Хол и треньорът му Хосуел Дистак обяви пред MMA fighting, че неговият боец се подготвя извън традиционната му зала, тъй като тя ще бъде затворена минимум до 1-ви април:

„Продължаваме да тренираме здраво, защото не сме получили информация за отмяна на битката. Очакваме събитието да се случи. Тренираме добре. Правителството нареди всички зали да бъдат затворени за две или три седмици, но ние имаме своя план Б – импровизирана зала в къщата на Джакаре с настилка и тук планираме да тренираме в следващите 3 седмици. От хотела отиваме в гаража и после се връщаме обратно. Притесняваме се повече за последствията, които вирусът ще има върху Бразилия, защото тя не разполага с необходимите условия да се справи с такава криза, каквито има в Америка….Тревожим се и това се върти в главите ни постоянно.“

Въпреки изразената тревожност, Дистак обяви, че за щастие няма заразени с COVID-19 сред техните семейства и близки в Бразилия и Съединените щати.

UFC вече отмени три от техните събития, които трябваше да се проведат в Лондон, Кълъмбъс и Портланд. Президентът на организацията Дейна Уайт изпрати писмо, в което уверява, че UFC 249ще се проведе по план. Главната среща трябва да бъде между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън. Бащата на Нурмагомедов дори предложи събитието да се състои в Дубай, където бизнес средата и климатичните условия с оглед на Корона вируса са изключително подходящи. Предстои да разберем окончателното решение на организацията в следващите няколко дни.