Треньорът на Белгия: В съблекалнята имаше сълзи заради Ериксен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"В такива моменти се вижда колко е силно футболното семейство", написа Александър Чеферин

Във вчерашния ден се изиграха три срещи от груповата фаза на Евро 2020. Уелс и Швейцария не се победиха и завършиха при резултат 1:1, Финландия дебютира на еврофинали с успех с 1:0 над Дания, а Белгия очаквано постигна победа над Русия, записвайки класика над „сборная“. Фокусът обаче падна върху тежкия инцидент по време на срещата между Дания и Финландия, при който звездата на „червения динамит“ Кристиан Ериксен колабира и се свлече на земята. Благодарение на бързата намеса на капитана Симон Кяер и лекарския екип бе избегнато най-лошото, а по-късно от болницата дойде очакваната със затаен дъх от всички новина, че Ериксен е стабилизиран.

Случилото се на терена в Копенхаген намери широк отзвук, а президентът на УЕФА Александър Чеферин пожела на датския национал бързо и пълно възстановяване. „Mоменти, като този поставят всичко в различна перспектива. Пожелавам на Кристиян бързо и пълно възстановяване. Моля се семейството му да има сила и вяра. В такива моменти се вижда колко е силно футболното семейство. В момента всички се молим за него и семейството му. Чух феновете и на двата тима да скандират името му. Футболът е красив, а Кристиан и го играе прекрасно“, написа шефът на европейската футболна централа.

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес пък обяви, че „червените дяволи“ са наблюдавали двубоя между Дания и Финландия, като всички са били потресени от  случилото се на терена. Мартинес разкри, че играчите на Белгия са плакали в съблекалнята преди сблъсъка с Русия, а последното нещо, за което са искали да говорят, е футболът.

“В съблекалнята имаше сълзи заради Ериксен. Гледахме мача на живо и пет минути по-късно разговаряхме за нещо лошо, което ни изплаши всички. Можете да си представите, че последното нещо, за което искахме да поговорим, беше футболът. Имаше сълзи, имаше тъга. Той има съотборници в нашия отбор, каза още треньорът. Ако тук в Русия беше трудно да се възприеме случката, мога само да си представя какво e било в Копенхаген”, споделя Мартинес.