Треньорът на Мадагаскар: “Анисе е аут поне за 3 седмици”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Селекционерът на националния тим на Мадагаскар Никола Дюпоа обяви, че полузащитникът на Лудогорец Абел Анисе ще бъде извън игра поне в следващите три седмици.

Дюпоа направи това в своя публикация в социалната мрежа Фейсбук, към която е добавил и снимка на халфа на българския шампион.

Bonjour à tous. Ce message pour vous dire que je viens d"avoir Abel Anicet au téléphone. Dans un premier temps, il…

Posted by Nicolas Dupuis on Saturday, 26 September 2020

Под поста има множество пожелания за бързото възстановяване на халфа на Лудогорец, който е сред най-популярните футболисти в африканската страна.

Анисе, който получи мускулната травма по време на тренировка, със сигурност ще пропусне плейофа за влизане в групите на Лига Европа с беларуския Динамо (Брест).

“Абел се е контузил на тренировка,” коментира 52-годишният Дюпоа. “Ще бъде извън игра за поне три седмици. Той обаче е мотивиран и няма търпение да се възстанови и отново да бъде част от националния отбор.”

30-годишният Абел Анисе Андрианантенаина облече екипа на Лудогорец през 2014 година, а преди това у нас игра последователно за Черноморец (Бургас), ЦСКА и Ботев (Пловдив).

Той е основна фигура в националния тим на Мадагаскар, за който прави дебюта си през 2015 година в квалификацията за африканската Купа на нациите с Ангола.