Треньорът на Макгрегър: Пенсиониран е и не мога да направя нищо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наскоро Конър Макгрегър направи поредното признание, че се оттегля от активна състезателна дейност. Разбира се… това не се посрещна с особена изненада. В миналото Макгрегър направи няколко подобни изказвания, които месеци по-късно бяха развенчани от собствените му действия, като той се завърна и продължи професионалния си път на боец. Някои предположиха, че поредният пост за пенсиониране Конър е направил вследствие на разочарование от липса на атрактивни битки, които UFC да му предложат. Самата публикация дойде дни, след като ирландецът изрази желание за битки, но изглежда Дейна Уайт и мачмейкърите не са удовлетворили желанията му. Личният му треньор Джон Кавана коментира ситуацията лаконично:

“Отказал ли се е наистина Конър? Да, поне от това, което мога да кажа аз. Той каза това, нали?”

Кавана призна, че не може да направи много по отношение на завръщането на един от най-обичаните и ненавиждани съвременни бойци.

“Не мога да го убедя да направи нищо. Конър може да каже какво ще направи Конър. Кой знае какво ще се случи в бъдеще, но в момента той е пенсиониран.”, заявява Кавана.

Преди да обяви край на кариерата си, Макгрегър заяви намерение за преместване в полусредна категория с надежда да преследва третата си титла в UFC, след като до момента успя да стигне до шампиоски пояси в дивизиите до 145 и 155 паунда. Имаше предположение, че двубой между него и Камару Усман, който е действаш шампион би могъл да даде отговор на въпроса дали Макгрегър наистина може да се смята за най-великия в по-леките дивизии на смесените бойни изкуства. Усман очаква бой с Гилбърт “Дуриньо” Бърнс на бойния остров на UFC съвсем скоро и вероятно изобщо не мисли за подобен сценарий. В случай, че Конър не се завърне обаче отговор на въпроса относно неговото величие в три категории така и  никога няма да бъде намерен.

“Такъв бой би бил интересен. Очевидно няма голяма разлика в размерите. Но нека бъда честен – смятам, че всеки боец, който по тегло и физика е близък до категорията на Конър може да бъде победен от него. Той има нокаутираща сила. Нокаутира лесно опонентите в своята дивизия. Ако премине през сериозен лагер смятам, че ще победи”, коментира Кавана.

Към момента обаче всички карти са в ръцете на Макгрегър и както треньорът му заявява – “само Конър може да реши бъдещето на Конър”.