Треньорът на Милан след 24-те дузпи: За първи път се случва това
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Милан Стефано Пиоли направи коментар за драматичната победа на неговия тим с дузпи над Рио Аве, която прати “росонерите” в групите на Лига Европа, където отборът се падна със Селтик, Спарта Прага и Лил.

Снощи Милано оцеля в драма след 24 дузпи срещу Рио Аве в Португалия. Редовното време на мача завърши наравно 1:1. В продълженията португалците поведоха в 91-вата минута, а в добавеното време в 122-рата Милан успя да изравни чрез Чалханоглу от дузпа. Така се стигна и до 11-метровите наказателни удари, в които Милан спечели с 9:8.

“За първи път се случва нещо подобно, но такъв е футболът. Ние контролирахме добре мача, но техният изравнителен гол ни изненада, като отбелязаха с първото си положение. След това мачът стана по-труден. Една от причините бе способностите на опонента ни, а другата – ние загубихме концентрация. Представихме се не много добре. Аз съм губил финал за Купата на Италия заради две греди, но тази вечер извадихме късмет. Дузпите са малко като лотария, но футболистите заслужават успеха заради положените усилия да се върнат в двубоя и тяхната борба докрай. Аз съм доволен заради цялата усърдна работа, за да стигнем дотук, но има още много за подобряване и ние го знаем.

“В хода на целия мач не загубих увереност, че може да направим обрат и да победим. В продълженията също вярвах, че може да спечелим. След това се стигна до дузпи и те не успяха на три пъти да приключат нещата. Винаги има надежда и ми се иска да вярвам, че ние вярвахме в това до самия край, че го искахме и че го заслужаваме. Жалко щеше да бъде да загубим – целта ни бе да влезем в групите на Лига Европа и това приключение можеше да свърши”, заяви Пиоли.