Треньорът на Олимпиакос: Цимикас е просто перфектен за Клоп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ливърпул подсили отбраната си с гръцкия бранител Константинос Цимикас от състава на Олимпиакос. В ексклузивно интервю мениджърът на гръцките шампиони говори за напредъка на 24-годишния младеж, който направи много силни мачове в Лига Европа този сезон.

За Педро Мартинс няма съмнение, че Ливърпулл е направил страхотен трансфер. Мартинс беше свидетел на развитието на Цимикас през последните две години. И докато португалецът, естествено, е тъжен, че губи класен и сърцат играч, разочарованието му е преодоляно от желанието да види как талантливият футболист ще се развие на “Анфийлд”.

„Той заслужава тази възможност“, казва Мартинс за Goal.com в ексклузивно интервю.

„Той се подобри толкова много и сега ще играе в най-доброто първенство в света и за един от най-добрите отбори в света. Не съм щастлив, че загубих толкова добър играч, но съм щастлив за Костас. Говорих с него, след като той подписа договора си и той беше толкова щастлив. Това е една от мечтите му”, споделя треньорът на Олимпиакос.

Цимикас се присъедини към новите си съотборници в предсезонния тренировъчен лагер на Ливърпул в Австрия през уикенда и сега ще се стреми да отправи предизвикателство към Анди Робъртсън за поста ляв бек. Това е обезсърчаваща задача, разбира се, предвид изпълненията на Робъртсън през последните три сезона, но Мартинс вярва, че Костас ще се справи с предизвикателството.

“Той е боец, който играе със страст. Костас е силна личност, много силен психически. Готов е да се учи. Знам, че Клоп ще открие това, той ще слуша с цялото си внимание. Костас иска да се усъвършенства и е добър професионалист. Знае, че ще трябва да работи усилено, за да играе. Наясно е, че ще трябва да бъде търпелив, със сигурност. Робъртсън имаше фантастичен сезон и е фантастичен играч. Но Костас е готов на всичко. Той ще бъде търпелив и ще работи всеки ден, за да спечели доверието на Клоп.

Треньорът на Олимпиакос добавя: „Той винаги е участвал много в нашата атакуваща игра и затова, разбира се, Клоп го взе в състава си. Той знае какво може да донесе на Ливърпул в този смисъл. За играта на Клоп, Цимикас е перфектен. Той дава тази енергия, ширина, заплаха за съперника. Така играехме и ние.”