Треньорът на Спартак (Варна) негодува от пропилените шансове в Русе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши треньорът на Спартак (Варна) Васил Петров заяви, че неумението да се материализират създадени голови ситуации и липсата на опит са били основните причини за изгубените от неговите момчета две точки при гостуването на Дунав (Русе) в среща от четвъртия кръг на Североизточната Трета лига.

Соколите се виждаха победители при визитата на изпадналия в сериозна финансова криза тим, но против логиката на играта инкасираха гол в последната минута и в крайна сметка се задоволиха само с реми – 1:1.

“Разбира се, не се чувстваме добре,” откровено коментира Петров. “Да получиш гол в 90-ата минута е много неприятно, особено след като се случи при доминация. Много по–рано този мач можеше да е решен.”

Варненци откриха резултата чрез Янчо Андреев осем минути след почивката, но в самия край на двубоя опитният капитан на домакините Диян Димов възстанови равенството с глава.

“Имахме 4-5 чисти положения, някои от които сами срещу вратаря,” заяви Петров. “Младостта и неопитността в тези ситуации ни лишиха от победата. В последните минути в наказателното поле трябва да ври и кипи, а ние допускаме гол, но пак казвам младоста си оказа влияние.”

След четвъртия кръг Спартак е на пета позиция в класирането със 7 точки, само две по-малко от лидера Светкавица. Варненци имат и най-резултатното нападение в групата – 13 гола, което прави средно по повече 3 вкарани гола на мач.

Младият тим на Дунав е 10-ти с 4 точки от два изиграни мача.

“Въпреки всичко аз съм доволен от момчетата, защото се раздадоха докрай и се вижда положителни неща,” продължи Петров. “Опитват се да правят това, което работим.

“Тежко бе времето, но каквото е за нас, такова е и за противника. Поздравявам отбора на Дунав за организацията и добрата игра, и им желаем успех!”

В Русе Cпaртaк игра със следния състав: Хриcтиян Cлaвoв, Криcтиян Гeoргиeв (87 – Мaртин Янaкиeв), Ибрям Ибрям, Мaртин Пacкaлeв, Мaртин Минчeв (57 – Cимeoн Cимeoнoв), Криcтиян Върбaнoв, Вeлиcлaв Бoeв, Янчo Aндрeeв, Вeнциcлaв Гуркoв, Янaки Cмирнoв, Aнтe Бaчкoв (65 – Тугaй Нeджeт)

В следващия кръг Спартак приема втория в класирането Септември (Тервел). Двубоят е в неделя от 17.00 часа.