Треньорът на Тайсън Фюри: “Пулев е много потаен, хитър е!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Чичото на Тайъсн Фюри, който е и негов треньор – Питър Фюри, предрича сериозни трудности за Антъни Джошуа в сблъсъка му с Кубрат Пулев, изразявайки мнение, че българинът е доста подценяван боксьор.

Според Питър Фюри световните титли могат отново да се изплъзнат от Джошуа, ако британецът не използва подобаващо шансовете си срещу Кобрата, когото той нарича “корав българин”.

„Пулев е много потаен и ще бъде в топ кондиция, той е готов за този мач,” коментира Питър Фюри пред “Скай Спортс”. “Има много добра брадичка. Пулев е много подценяван боксьор, много е неудобен.

“Трябва да го пречупиш и Ей Джей ще трябва да използва шансовете си в този мач, защото просто няма да има възможност да изпълни двойната комбинация с дясната ръка на Пулев, независимо колко агресивен е.

„Ей Джей трябва да го приеме и да бъде експлозивен, но в същото време умен. По-младият е фаворит, но както казах, Пулев не е лесен, защото е много хитър, професионален боксьор.“

 

„Това не е лек мач, а сериозен. Когато хората в бокса са известни, всички очакват те да победят, но случаят в този мач не е такъв. Този мач е опасен за него. Ако не е концентриран на 100%, може да му се изплъзне отново.“

Фюри смята, че Джошуа не може да си позволи да остави Пулев да диктува развоя от центъра на ринга.

„Ако влезе в рутина, той може да те излъже. Определено това не е мач, в който Джошуа да бъде пасивен, защото това ще пасне перфектно на Пулев. Не е лесно да го надиграеш в бокса.“

Снощи Пулев потвърди, че е възможно битката му с Джошуа да се проведе на круизен кораб. Такава идея бе подхвърлена от мениджъра на Ей Джей – Еди Хърн.

“По принцип сме идейни и гъвкави, но чак до там не бяхме стигали във фантазиите си,” заяви той. “Въпреки всичко, не ми се струва нереално. Като го изговорихме с тях, те казаха, че много сериозни хора имат интерес от такъв мач на круиз. Готов съм!”