Треньорът на Тони Костадинова: На края съжалих малко за златото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Христо Христов е бил сигурен в медала още след квалификациите

Треньорът на Антоанета Костадинова – Христо Христов, заяви в интервю пред БТА, че за момент е изпитал смесени чувства след финала на 10 метра пистолет на олимпийския турнир по спортна стрелба. Костадинова спечели сребърното отличие, но беше в позиция за златото преди последния изстрел, в който направи само 9.0 и допусна да бъде изпреварена.

“На края малко съжалих. Щях да бъда доволен на всякакъв медал, но след като си водел до последния изстрел … но ние сме свикнали в стрелбата – такъв спорт, в който едно трепване те изкарва. Имахме близо две години, в които бяхме абонирани за девети и четвърти места.”

“В последната година и половина беше много тежко. Готвехме се за Олимпиада, но я отложиха, после за Световни купи, но и тях ги отложиха. Не знаехме какво да правим – дали обем, или техника. Пак благодарение на Господ пуснаха три състезания, защото иначе нямахме нищо. На Европейското бяхме пълен провал, технически бяхме много добре, но година и половина без старт си оказа влияние.”

“За финала бяхме много готови. Работихме го добре и след квалификацията, може да звучи малко нескромно, но след като влезе във финала бях убеден, че ще вземе медал, защото бяхме много готови, пък имам наблюдение над другите. Тя можеше с лекота да стреля 242-243, нямаше по-нисък резултат в тренировките, но Олимпиадата е друго.”, заяви той.

“Подготвени сме и за 25 метра. Антоанета дойде готова и за двата финала. Във финал всичко може да се случи. И на предната Олимпиада влязохме във финал, но там … не искам да се връщам назад. Да се надяваме първо да влезем, пък след това ще видим. Аз съм максималист като треньор и винаги говоря само за резултати.”, завърши Христов