Трета поредна загуба за Лацио – “орлите” са аут от битката за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лацио допусна трета поредна загуба в Серия “А”, след като отстъпи на Сасуоло с 1:2 на “Стадио Олимпико” в мач от 32-рия кръг на първенството. Римските “орли” имаха аванс на почивката с попадение на Луис Алберто, но допуснаха пълен обрат през втората част, като това поражение може би слага край на надеждите им за титла.

Тимът на Лацио стартира този двубой от второто място с актив от 68 точки, с изоставане от 7 пункта от лидера Ювентус. Домакините започнаха мача в схема 3-5-2 като на върха на атаката действаха Чиро Имобиле и Фелипе Кайседо. Голмайсторът на “орлите” – Имобиле, не се разписа във втори пореден мач, с което не успя да помогне на своя тим да стигне до успеха.

Сасуоло пък заемаше 8-ата позиция преди сблъсъка на “Стадио Олимпико” с актив от 44 точки. Гостите се представяха стабилно през цялата кампания и днес го показаха с играта си в столицата. В техния състав личеше името на Мехди Бурабия, който е играл за Левски, Локо Пловдив и Черно море в българското първенство.

Първият шанс за гол в двубоя се откри пред Имобиле в 4-ата минута, но италианският национал не успя да се разпише. Пет минутки по-късно Джакомо Распадори вкара за Сасуоло, след като отбеляза с прецизен удар от 10-на метра. След намесата на ВАР обаче голът бе отменен заради засада.

В 13-ата минута Луис Алберто пропусна добра възможност за “орлите”. Двадесет минути по-късно Лацио поведе в резултата именно чрез Алберто, който не остави шансове на вратаря на съперника – 1:0.

В 38-ата минута Сасуоло можеше да изравни чрез Джереми Бога, но ударът му мина покрай десния страничен стълб на вратата на домакините. В 42-рата минута Чиро Имобиле получи жълт картон за нарушение срещу Марко Ди Бело.

Седем минути след началото на втората част, тимът на Сасуоло изравни резултата чрез Распадори, който се разписа след асистенция на Франческо Капуто – 1:1.

В 61-вата минута Стракоша направи страхотно спасяване при удар на Мелт Мулдур и това бе чудесен шанс за гостите да направят пълен обрат. Малко след това и Джуричич пропусна да вкара за Сасуоло.

Лацио така и не успя да намери ритъма си на игра до края на мача и дори бе надигран от съперника си. Сасуоло стигна до победен гол в продължението на мача, след като Капуто прати топката в мрежата на Стракоша с прецизен удар – 1:2.

След това поражение, отборът на Лацио остана на 7 точки зад Ювентус, който тази вечер приема Аталанта. Сасуоло пък има 46 пункта в актива си и е на 3 точки зад седмия в таблицата Милан, така че остава с шансове за класиране в Европа.