Три гранда от Висшата лига искат звезда на Палмейрас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул и Манчестър Сити ще се състезават с Челси за младия халф Луис Гилерме

Според информация на италианското издание Calciomercato, бразилският халф Луис Гилeрме набира популярност на английския пазар. Интерес към младата звезда на Палмейрас проявяват Челси, Ливърпул и Манчестър Сити. Междувременно младежът има освобождаваща клауза на стойност 55 милиона евро в новия договор, който подписа с бразилския клуб.

Луис Гилерме е на 17 г., но вече е звезда в родината си, подобно на съотборника си Ендрик, който през 2024 г. ще заиграе за Реал Мадрид. 17-годишният Гилерме се представя страхотно в Палмейрас, като вече е изиграл 27 двубоя за представителния тим. Бразилското дете чудо привлече вниманието на много големи клубове в Европа, включително Челси, Ливърпул и Манчестър Сити.

Младото крило е на радара на Челси от много месеци, като “сините” следят отблизо прогреса му. Проектът на “Стамфорд Бридж”, ръководен от Тод Боели и неговите сътрудници, се концентрира върху подписването с млади таланти и Гилерме може да бъде поредният.

Що се отнася до Ливърпул, на “Анфийлд” се притесняват за дългосрочното бъдеще на Мохамед Салах. Египетската звезда привлече вниманието на няколко саудитски гранда в Професионалната лига на С. Арабия. И така, “червените” претърсват пазара за млади перспективи и Луис Гилерме се появи на радара им.

Междувременно Манчестър Сити може да не се нуждае от ново попълнение по фланговете, след като подписа с Джереми Доку миналото лято. Но тъй като Джак Грийлиш и Фил Фодън понякога са колебливи, то Гилерме е опция за “гражданите”.