Три точки за Германия и срещу плаха Румъния
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Серж Гнабри изпревари по голове светила като Франц Бекенбауер и Юп Хайнкес

Серж Гнабри реализира 15-ия си гол за националния тим на Германия, за да осигури на бундестима минималната победа с 1:0 при визитата на Румъния в среща от квалификационна група J.

Това бе втори пореден успех за тима на Йоги Льов след комфортния успех с 3:0 над Исландия в четвъртък.

Германия оглавява временното класиране в групата с 6 точки, колкото има и Армения. Румъния и Северна Македония имат по 3.

Гнабри бе точен след 17 минути игра, след като бе оставен непокрит в близост до вратата на домакините, а асистенцията бе дело на Кай Хаверц, който пък се разписа срещу исландците преди три дни.

С 15-ото си попадение играчът на Байерн успя да изпревари в голмайсторската листа на бундестима величия като Франц Бекенбауер и Юп Хайнкес. Освен това статисиците отбелязаха, че Гнабри е бил замесен в 18 гола в 17 международни мача след Мондиал 2018.

Само две минути по-късно Йошуа Кимих разтресе напречната греда на вратата на домакините с мощен удар от 30 метра, а след това и стражът на румънците Флорин Ница направи серия от спасявания.

Румънците така и не съумяха да се противопоставят на именития си съперник, като стражът на гостите Мануел Нойер, играещ своя мач номер 98 за бундестима, остана напълно без работа в по-голямата част от срещата.

Селекционерът на домакините Мирел Радой направи пет промени след почивката, като сред заменените бяха нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру и халфът на Рейнджърс Янис Хаджи, но монотонността в играта на северните ни съседи така и не се промени.

Льов пък направи само три смени. На мястото на Хаверц се появи Тимо Вернер, който дори бе близо до реализирането на втори гол в заключителните акорди на дуела на “Арена Национала”. Секунди преди края пък Гнабри отстъпи мястото си на Флориан Нойхаус, а Лерой Сане бе заменен от Амин Юнес.

В добавеното време пък Николае Станчу пропиля най-изгодната ситуация за Румъния.

В сряда Германия ще приеме Северна Македония, а румънците ще гостуват на Армения.