google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ханзи Флик ще може да разчита на Леон Горецка, Ерик Максим Чупо-Мотинг и Кингсли Коман за неделния мач с Фрайбург

Добри новини за треньора на Байерн Мюнхен Ханзи Флик след разочароващата загуба от втородивизионния Холщайн Кил за Купата на Германия. В игра за баварците ще се завърнат Леон Горецка, Ерик Максим Чупо-Мотинг и Кингсли Коман, като Флик ще може да разчита на тях за двубоя от Бундеслигата срещу Фрайбург в неделя.

Тримата футболисти не взеха участие в мача с Холщайн Кил, в който шампионите на Германия и носител на Купата на страната загубиха с дузпи и сензационно отпаднаха от надпреварата, като по този начин мечтата им за нов требъл бе убита.

“И тримата вече тренират и са готови за мача в неделя”, заяви старши треньорът на Байерн Ханзи Флик.

Байерн ще се надява да се върне на победния път в двубоя срещу Фрайбург. Баварците са лидери в Бундеслигата с 2 точки преднина пред втория РБ Лайпциг. Флик ще трябва да коригира играта в защитата на отбора, тъй като баварците допуснаха пет гола в изминалите два мача – два срещу Холщайн Кил и три срещу Борусия Мьонхенгладбах в миналия кръг, когато Байерн загуби с 2:3 на стадион “Борусия Парк”.

“Ще работим върху играта в отбрана. Целият тим трябва да се представя по-добре в дефанзивен план. Цялата 2020 година не беше нормална за клуба. Очаквах да има лек спад след всички тези успехи, които постигнахме”, заяви още Ханзи Флик.