Трима наши борци вече са на 1/4-финал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Иво Ангелов, Радослав Георгиев и Айк Мнацаканян са на една крачка от полуфиналите

Капитанът на националния ни тим в класическата борба – Иво Ангелов, стартира по възможно най-добрия начин участието си в олимпийската квалификация в “Арена Армеец”, класирайки се за 1/4-финалите в категория до 60 килограма.

Ветеранът в състава ни постигна убедителна победа с 5:0 технически точки над Иван Лизатович (Хърватия), като авансът беше натрупан с умели акции още през първата част.

За достигне до полуфиналите Ангелов ще трябва да се справи с Дато Чхартишвили (Грузия), който също записа безпроблемен успех в 1/8-финалите – срещу Адам Макфадиън (Канада)

Радослав Георгиев се наслади на мечтан старт в категория до 130 килограма, като се нуждаеше от 81 секунди, за да надиграе Лео Хередия (Доминиканска република) с технически туш.

Скоростният успех осигури на нашия състезател място в 1/4-финалите, в които негов опонент ще бъде Елиас Куосманен (Финландия), който се поздрави с комфортен успех над Александрос Пападатос (Гърция)

Четвъртфиналист вече е и Айк Мнацаканян, който записа втора победа в категория до 77 кг – този път със 7:5 технически точки над Йоргос Преволаракис (Гърция). По-рано днес нашият представител надделя над Даниел Катарага (Молдова).

В спор за място на полуфиналите Мнацаканян ще срещне на тепих А в “Арена Армеец” грузинеца Бакури Гоголи, който до този момент успя да победи Олдрих Варга (Чехия) и Илие Кожохари (Румъния).

В категория до 67 кг Дейвид Димитров отпадна на осминафиналите след загуба от Расул Чунайев (Азербайджан).