Трима плеймейкъри, които могат да решат проблемите на Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" ще бъдат в отчаяно търсене на нов плеймейкър в трансферния прозорец през януари, тъй като се стремят да намерят заместник на Месут Йозил

Арсенал има проблем с Месут Йозил и на отбора му липсва плеймейкър, който да захранва нападателите с подавания. Германската суперзвезда, някога смятан за най-добрият плеймейкър в света, претърпя голямо разочарование на Емиратс тази година. Бившият играч на Реал Мадрид не бе включен в състава на Арсенал за мачовете от Висшата лига и Лига Европа и много скоро се очаква да напусне клуба.

Проблемът с Йозил доведе до липса на креативност в тима на Микел Артета, особено през тази кампания. Всъщност артилеристите изостават значително от опонентите си за битката в челото, тъй като са 4-ият най-слаб отбор що се отнася до създаването на шансове за гол. Крилата в отбора осигуриха много малко възможности за нападателите, а тъй като Йозил вероятно ще напусне клуба след изтичането на договора му през следващото лято, изглежда, че Арсенал отчаяно се нуждае от нов плеймейкър. Лондончани направиха добри сделки през лятото, привличайки Томас Партей и Габриел Магалаеш. В предстоящия трансферен прозорец през януари “топчиите” ще се опитат да добавят качествен плеймейкър, а ето и три потенциални играчи, които могат да заиграят на “Емиратс”:

Иско

Далеч най-опитният вариант в този списък, потенциалното пристигане на Иско в Арсенал може да има смисъл по множество причини. Той има почти 300 участия в Ла Лига и има печели четири титли в Шампионската лига с Реал Мадрид. По този начин той би могъл да бъде отлично попълнение за “топчиите” и ще внесе манталитет на победител в клуба. От тактическа гледна точка Иско е доста универсален номер десет. Той може да играе дори и на крилото и е много по-мощен в сравнение с Йозил. Освен това испанецът може да играе ролята на централен халф, ако е необходимо.

Юлиан Дракслер

Друг играч, който може да се озове в Арсенал, е националът на Германия – Юлиан Дракслер. Подобно на Иско, Дракслер играе доста рядко в ПСЖ през този сезон. Той предлага много динамика в играта, а и има способностите да играе на крилото. 27-годишният футболист спечели Мондиал 2014 с Германия и има три титли в Лига 1 с ПСЖ, така че има солидни успехи в кариерата си. Това, което прави Дракслер толкова привлекателна цел за Арсенал, е фактът, че договорът му в ПСЖ изтича в края на сезона. Това означава, че германецът може да бъде привлечен срещу ниска сума през януари.

Дайчи Камада

Дайчи Камада е най-интересното и най-малко популярното име в този списък. Той обаче се смята за един от новите таланти в Бундеслигата, който се радва на огромен успех в Айнтрахт Франкфурт. Всъщност японският национал, който първоначално се присъедини към Франкфурт през 2017 г., сега се утвърди като много важен играч за „орлите“. Той е най-креативният играч в състава на Айнтрахт, след като вече е записал шест асистенции в девет мача досега. Камада има блестящата визия за играта и това го прави един от най-търсените плеймейкъри в Бундеслигата през този сезон. Досега играчът на Франкфурт е записал средно над три ключови подавания на мач – резултат, по-добър от звездата на Байерн Мюнхен Томас Мюлер.