Трио от Левски с индивидуални награди
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Щастлив съм от наградата, благодаря за гласуването. Това е успех на целия отбор, не само на мен"

Трима футболисти от Левски бяха наградени с индивидуални награди за минали заслуги. Джавад Ел Джемили бе избран за най-добър футболист на месец юли, както и за играч на втория кръг на efbet Лигата, когато вкара два красиви гола срещу Ботев (Пловдив).

Марин Петков бе посочен за играч на третия кръг от спортните редакции след успеха над Локомотив (София) с 6:0, а 17-годишният Преслав Бачев получи отличието заради победния гол в края срещу Ботев (Враца) от петия кръг.

“Щастлив съм от наградата, благодаря за гласуването. Това е успех на целия отбор, не само на мен”, каза роденият в Барселона мароканец Ел Джемили.

“Теренът беше много тежък срещу Крумовград. Опитахме се да играем с топката по земя, не се получи. Изоставахме в резултата, след това направихме обрат, отново ни изравниха. Научихме си урока от този мач, няма да се повтори повече”, сигурен е той.

“Не бяхме изморени, играхме за успех. Мисля, че преди това се събраха много мачове в Европа. Ще се опитаме да печелим вече по-рано срещите си”, обеща той.

“Когато дойдох в Левски, отборът побеждаваше и бях по-често на пейката. Тренирах усърдно. Чаках шанса си и го грабнах, когато се появи. Мисля, че се адаптирах добре към страната и отбора”, каза още Ел Джемили.

Марин Петков също благодари за наградата, като заяви, че тя е заслуга за отбора.

“Показахме характер и срещу Крумовград. Стояхме добре до полувремето. След почивката не ни се получи играта. Спечелихме някои мачове след 90-ата минута, не се получава всеки път”, каза националът.

“Благодаря на лекарския щаб на Левски, който ме възстанови добре от контузията. Работих здраво през този месец извън терена, за да се върна бързо във форма”, добави Петков.

“Най-добре се чувствам, когато играя отдясно в атака. Но за мен е важно да съм на терена, а треньорът определя на кой пост мога да бъда полезен. Това е негова преценка”, смята Марин Петков.

“Гледах мача срещу Крумовград отстрани. Отборът показа характер. Аз лично се чувствам близо до първия отбор на Левски, но треньорите определят кога и колко на играя”, бе мнението на младия нападател Преслав Бачев.