Трудна, но сладка победа върна Барселона на върха в Испания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона записа минимален успех с 1:0 при домакинството си на Атлетик Билбао в двубой от 31-вия кръг на “Примера Дивисион“. Единственият гол в мача вкара Иван Ракитич в 71-вата минута, възползвайки се от асистенция на Лео Меси.

Домакините стартираха двубоя в схема 4-3-3 като Меси, Суарес и Гризман водеха нападението. Кике Сетиен заложи на Артур, Бускетс и Видал в халфовата линия, а в защита действаха Семедо, Пике, Ленгле и Алба пред вратаря Марк-Андре тер Стеген.

В 4-ата минута на мача на “Камп Ноу” се откри първата възможност за гол, която бе за гостите. Унай Лопес затрудни с опасно центриране Марк-Андре тер Стеген, но стражът на каталунците успя да избие. Веднага след това Барса организира добра атака, като удари на Луис Суарес и Серхио Бускетс бяха блокирани от защитници на Билбао.

В 13-ата минута Атлетик направи добра атака, като Инаки Уилямс стреля в аут от добра позиция. 120 секунди по-късно Луис Суарес се опита да затрудни вратаря на гостите, но Унай Симон спаси. В 24-ата минута пред вратата на Атлетик Билбао бе интересно, като Меси комбинира със Суарес, който продължи топката, но нямаше кой да я засече във вратата на Симон.

В 33-ата минута Барселона имаше претенции за дузпа за нарушение на Оскар де Маркос срещу Клеман Ленгле. В оставащите минутки до края на първото полувреме играта бе равностойна, като двамата вратари нямаха много работа и резултатът на почивката бе 0:0.

Барселона започна по-активно второто полувреме и в 54-ата минута Нелсон Семедо комбинира с Лео Меси, който намери Гризман. Французинът бе на добра позиция, но вратарят на съперника Унай Симон излезе навреме и блокира нападателя на Барселона.

В 65-ата минута резервата Ансу Фати имаше добра възможност да се разпише с глава, но не успя да засече топката. Барселона стигна до така важния гол в 71-вата минута. Меси комбинира с Ракитич, който от чиста позиция не пропусна да прати топката в мрежата на Унай Симон за 1:0.

В 80-ата минута Лионел Меси проби в наказателното поле и стреля опасно, но късметът не бе на негова страна. Четири минути след това баските имаха добър шанс за гол чрез Раул Гарсия, но той не бе достатъчно концентриран, за да прати топката в мрежата на празна врата.

В крайна сметка Барселона запази аванса си и спечели срещата, с което събра 68 точки в своя актив и дръпна на върха в класирането с 3 точки пред Реал Мадрид, който утре приема Майорка. Съставът на Атлетик пък остана на 10-ото място с актив от 42 точки.