Трудни противници чакат Лудогорец на евентуален плейоф за Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изясниха се възможните съперници на българския шампион, ако отстрани Астана

Лудогорец отпадна от Шампионска лига след загуба от Олимпия Любляна с 1:2 във вторник вечер. За отбора на Ивайло Петев сега предстои да играе срещу Астана в Лига Европа, като другата седмица ще стане ясен евентуален съперник, който българският първенец може да срещне в плейофа на състезанието.

Жребият е насрочен за понеделник, като Лудогорец може да се срещне и с отбор, който не е шампион на своята държава. Разбира се, първо “орлите” трябва да се справят с Астана, който бе елиминиран от Динамо Загреб в Шампионска лига.

Става ясно, че УЕФА са направили промени в системата на теглене, а това ще направи възможностите по-интересни. Отборите са разделени в 4 урни, като Лудогорец е поставен в Pot 3. Двойките от тази урна е невъзможно да се среюнат помежду си.

Спечелилият в сблъсъка Лудогорец – Астана е възможно да срещне някой от отборите Pot 1 – Аякс, ЛАСК Линц, Унион Сейнт Жилоа, Зоря Луганск, Абърдийн и Чукарички.

Друг евентуален съперник на Лудогорец може да бъде отбор, поставен в Pot 2, и допусне поражение в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Ето и евентуалните съперници:

Динамо Загреб (Хърватия) – АЕК Атина (Гърция)

Копенхаген (Дания) – Спарта Прага (Чехия)

Галатасарай (Турция) – Олимпия Любляна (Словения)

Слован Братислава (Словакия) – Макаби Хайфа (Израел)

Мьолде (Норвегия) – Клаквик (Фарьорски о-ви)

Раков (Полша) – Арис Лимасол (Кипър)

Ако Лудогорец отпадне от Астана в турнира Лига Европа, то ще играе плейоф за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите