Трус от “Българска армия”: Любо Пенев вече не е треньор на ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Още днес тренировката на Армейците ще бъде водена от нов наставник

Любо Пенев е освободен от треньорския пост на ЦСКА София, независимо от победата с 4:2 над ЦСКА 1948 в първия кръг на efbet Лига.

Рокадата е била подготвена още преди мача с латвийския Лиепая в Лигата на конференциите, като заместникът на Ел Голеадор е дал съгласие да оглави тима веднага. Той ще води сутрешното занимание на отбора.

Източници на 7 Спорт съобщиха, че за поста на Пенев е разговаряно както със Стойчо Младенов, така и с бившия бранител на тима Александър Томаш, който натрупа богат опит в елитния ешелон, предвождайки Берое и родния Етър.

Раздялата с бившия нападател на Червените и националния тим беше обявена и от един от най-влиятелните привърженици на ЦСКА – Иван Велчев – Кюстендилеца.

В социалните мрежи той обяви, че се е чул лично с Любослав Пенев, който му е казал, че вече не е старши треньор на ЦСКА.

“Току що се чух с Любо Пенев, който ме уведоми, че вече не е треньор на ЦСКА”, написа Кюстендилеца.

Фаворитът на публиката Пенев, който получи червен картон малко преди края на дуела с ЦСКА 1948 и бе заместен от своя асистент Пабло Караско на задължителното телевизионно интервю, замени на ветровития пост Бруно Акрапович през март.

Миналия сезон Любо изведе ЦСКА до тримф в турнира за Купата на България,

Любопитно е да се отбележи, че раздялата с Пенев идва по-малко от пет дни, след като ръководството на Армейците публикува обширно изявление, в което декларира безрезервна подкрепа за бившата “деветка”.

“Собствениците на клуба, цялото оперативно и техническо ръководство, както и всички служители, работещи и милеещи за армейската кауза, искаме да изразим своята огромна и безрезервна подкрепа към старши треньора на тима Любослав Пенев,” написаха в сряда от “Българска армия”.