Трус в Бундеслигата – Хофе разгроми Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Няколко дни след забавленията и изпитите халби бири покрай традиционния Октоберфест европейският клубен първенец Байерн получи оглулишетелна плесница при гостуването на напористия Хофенхайм.

Ансамбълът на Себастиан Хьонес, племенник на до болка познатия на “Алианц Арена” Ули Хьонес, се поздрави с разгромна победа с 4:1 и оглави подреждането в Бундеслигата след втория кръг с максимален актив от 6 точки.

В герой за Хофе отново се превърна хърватският нападател Андрей Крамарич, който се разписа два пъти, увеличавайки головата си сметка през сезона на 7 попадения – 5 гола в Бундеслигата и 2 в турнира за Купата на Германия.

Домакините се сдобиха със солиден аванс от два гола още в първата половина на първото полувреме на дуела на “Вирсол Райн Некар Арена” след голове на Ермин Бичакчич и Мунас Дабур.

Йошуа Кимих съкрати изоставането десетина минути преди почивката, но това бе всичко, което Байерн, разгромил в първия кръг Шалке 04 с 8:0, успя да направи.

Хората на Себастиан Хьонес продължиха да доминират и след появата на Роберт Левандовски, оставен на скамейката в тази среща, а дубълът на Крамарич – второто попадение бе реализирано от дузпа, отсъдена от рефера Бенямин Бранд в добавеното време, осигури незабрави моменти за феновете на тима.

В първия кръг Хофенхайм надигра и Кьолн с 3:2.

Това бе най-тежката загуба за отбора от “Алианц Арена”, откакто на кормилото застана Ханзи Флик. За последно мюнхенци бяха надвити на 7 декември, отстъпвайки с 1:2 на Борусия (Мьонхенгладбах) в мач от Бундеслигата, като след това регистрираха 31 победи и 1 равенство, с които завоюваха четири трофея.

Статистиците побързаха да отчетат също, че за първи път в ерата “Флик” баварците приключват мач с по-малък брой отправени удари от съперника – домакините отправиха 17 шута, докато тимът от Мюнхен спря на 13.