Тухел: Пулишич влиза в плановете ми и трябва да бъде търпелив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Всеки играч трябва да заслужи мястото си в състава", споделя Тухел

Наставникът на Челси Томас Тухел заяви, че американското крило Кристиан Пулишич попада в бъдещите му планове, но е нужно да покаже търпение. Пулишич не получава много игрово време, откакто Тухел пое отбора на Челси. В английските медии имаше спекулации, че Пулишич може да напусне „Стамфорд Бридж“, а някои тимове от Висшата лига следят ситуацията с него.

Томас Тухел и Кристиан Пулишич се познават отлично. Двамата работиха заедно в Борусия Дортмунд, като треньорът заяви, че футболистът трябва да заслужи мястото си в стартовия състав.

„Когато подпишеш с Челси, част от работата ти е да бъдеш търпелив и в същото време нетърпелив. Всичките ми играчи имат желание да играят. Когато не си в състава, трябва да си търпелив и да не губиш увереност. Задължение на играчите е да са на линия и да си заслужат мястото в състава. Това прави Кристиан”, смята Тухел.

„Ако започне титуляр в утрешния мач, ако се справи отлично и ако започне срещу Атлетико и вкара две попадения, може да е капитан следващия сезон. Това е далечното бъдеще. Имаме толкова много мачове и той е част от плановете ми. Той е важен играч и има потенциала да реши мач като резерва”, добави старши треньорът на Челси.

„Имаме перфектен размер на състава. Възможността за пет смени липсва, а тя би дала възможност да използвам повече футболисти”.