Тухел: Ще дискутирам трансферите след края на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нямам намерение да разбивам атмосферата в отбора с планове за селекция"

Спекулациите за лятната селекция в Челси могат само да навредят на концентрацията на лондончани в решителните им мачове до края на сезона, смята мениджърът Томас Тухел, като отказа да коментира подобни слухове. Германският специалист бе уволнен от ПСЖ миналата година, след което замени Франк Лампард на мениджърския пост в Челси. По време на престоя си в Париж Тухел имаше разногласия с ръководството относно трансферната политика, като сега се надява да няма подобни и на „Стамфорд Бридж“.

“Трансферните периоди може да нарушат концентрацията на играчите. В Челси задълженията ми са да тренирам отбора. Нямам задни мисли за това да доведа нов играч или да освободя някого. Силата ми е във воденето на отбора и да извлека максимума от футболистите. Нямам намерение да разбивам атмосферата в отбора с планове за селекция. Естествено, имаме идеи как да подобрим състава, но това няма да стане на всяка цена. Ще дискутираме тези въпроси, но нека първо завършим сезона”, заяви специалистът преди днешното дерби с Арсенал.

Едно от основните предизвикателства днес пред „сините“ ще бъде спирането на нападателя на Арснеал – Пиер-Емерик Обамеянг. Томас Тухел е много добре запознат с качествата на габонеца от съвместния им период в Борусия Дортмунд. Тогава под ръководството на Тухел острието наниза 79 гола. “Имахме много добър период в Дортмунд, той вкара много голове. Притежава уникална скорост и беше ключов играч в Бундеслигата. Обамеянг винаги ще си остане мой възпитаник и му желая успех където и да играе.“

Челси се намира на 4-ата позиция в класирането на Висшата лига с 64 точки. След днешния двубой „сините“ ще имат домакинство на Лестър и гостуване на Астън Вила, в които да си гарантират окончателно мястото в Топ 4.

Арсенал е 9-и в подреждането с 52 точки, като изостава с 6 от петия Уест Хям. В момента шансовете на „артилеристите“ за класиране на петото място изглеждат възможни само на теория.

По-рано през сезона Арсенал спечели на „Емирейтс“ с 3:1, но Челси е фаворит за победата днес, като PalmsBet дава коефициент от 1.75 за успех на „сините“.