Тунчев: Не очакваме нови играчи, целим се в седмото място и по-напред
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Купата винаги е по-краткият път към Европа, но знаем, че там мачовете са много по-специални", заяви треньорът на Арда

Наставникът на Арда Александър Тунчев говори за зимната подготовка на тима в Турция, както и за целите на отбора през пролетта. Треньорът на тима от Кърджали заяви, че отборът ще се опита да завърши седми или по-напред в класирането, за да се бори за участие в Европа. Тунчев сподели, че Арда не очаква повече нови играчи на този етап.

„Към момента всичко е наред. Настанихме се в хотела. Проведохме една встъпителна тренировка и от днес (б.р – вчера) започнахме същността на лагера. Желанието ми е да видя малко повече увереност, малко по-голяма сигурност във фаза на защитата, както и това търпение, за което постоянно говорим. Съперниците, срещу които ще играем, са добри противници. Надявам се да се получат добри и полезни проверки за нас и най-важното – да няма контузии“, каза Тунчев пред Sportal.

„Футболистите, с които се подсилихме, направиха добро впечатление в нашето първенство. Надявам се да засилят конкуренцията в отбора и да показват добри игри. Разделихме с други, за които сметнахме, че е по-добре да търсят тяхното си развитие. Към момента не очакваме нови, но нищо не се знае. Все пак трансферният прозорец е отворен и ако изскочи нещо, което може да ни помогне, можем и да вземем“.

„Тонислав Йорданов изкара няколко години в Арда. Може би в последната година и то не само от моето идване, а и преди това не показваше това ниво, което той притежава. Може би му беше време да смени обстановката. Имахме разговори с него и преценихме, че промяната е добре за него“.

„Купата винаги е по-краткият път към Европа, но знаем, че там двубоите са много по-специални. Играе се по един мач и е възможно да се поднесе изненада. Може отборът да отпадне. Съсредоточаваме се да играем във всяка среща добре. Разбира се, ако имаме възможност да се класираме на седмо място или по-напред, ще се опитаме да го направим”, каза Тунчев.