Тунис направи подвиг срещу Франция, но отпадна от Мондиал 2022
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Картагенските орли“ с минимален успех срещу резервите на "петлите"

Тунис записа първа победа на Мондиал 2022, след като постигна изненандващ успех с 1:0 над Франция. Единственото попадение в двубоя бе отбелязан в 58-ата минута от Уахби Хазри. Този успех обаче не бе достатъчен на Тунис да се класира и тимът завършва трети в групата с 4 точки, на две зад Франция и Австралия.

Франция започна с изцяло различен състав и не успя да покаже най-добрата си игра. Дешан заложи на Манданда на вратата, а пред него в защита действаха Камавинга, Коанте, Варан и Дисаси. В халфовата линия си партнираха Фофана, Верету и Чуемани. В предни позиции френският селекционер се спря на Гуендузи, Коло Муани и Коман.

Първото полувреме на срещата завърши без попадения. Тунис бе по-активният тим на терена и имаше по-добрите ситуации. Гол на бившия защитник на Славия – Надер Гандри, бе отменен в 9-ата минута заради засада. Бранителят засече центриране в наказателното поле и не остави шансове на Манданда, но е бил в нередовна позиция. Франция почти нямаше положения преди почивката, като единствено шут на Кингсли Коман премина покрай вратата на съперника в 26-ата минута.

Тунис бе по-добър и след почивката, като в 58-ата минута падна единственото попадение на “Едюкейшън Сити Стейдиъм”. Капитанът Уахби Хазри с елегантен изстрел преодоля Стив Манданда за 1:0. При удара обаче Хазри се контузи и бе заменен от Исам Джебали.

Дидие Дешан реагира и пусна в игра няколко звезди – Мбапе, Рабио и Гризман, а малко по-късно и Дембеле. Последният отправи слаб удар към вратата на Тунис в 82-рата минута.

В добавеното време попадение на Антоан Гризман бе отменено заради засада. Така Тунис се поздрави с исторически успех над Франция, но напуска Катар като трети в класирането на група D.