Турция и Норвегия със самоубийствено реми в Истанбул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нидерландия се измъчи с Латвия, но излезе еднолично начело в група G

Турция и Норвегия завършиха наравно 1:1  в мача им от световните квалификации за Мондиал 2022.

Срещата в Истанбул започна отлично за домакините, които откриха след само шест минути игра чрез Керем Актюркоглу, който се възползва от подаване на Ченгиз Юндер.

След половин час игра ВАР разгледа ситуация за евентуална дузпа в полза на турците, но такава не беше отсъдена, макар те да бяха сигурни в нарушение срещу Йълмаз.

Четири минути преди почивката Норвегия изравни. Тордсвет стигна до спорна топка пред вратата на Чакър и реализира за 1:1, като ВАР потвърди редовността на гола след проверка.
Турция и Норвегия със самоубийствено реми в Истанбул 1
След почивката Торсби имаше много добър шанс за пълен обрат,  а в продължението на мача Елионаси беше на сантиметри от това да донесе победата за скандинавците, но ударът му с глава премина на сантиметри в аут.

В другия мач от групата Нидерландия победи изключително трудно отбора на Латвия с 1:0.

В мач, в който липсваха много голови ситуации и играта беше главно в център на  терена, единственото попадение падна в 19-та минута. Тогава Дави Клаасен успя да се отскубне от противниковите защитници и отигра топката след центриране от корнер, пронизвайки Озолс в центъра на вратата.
Турция и Норвегия със самоубийствено реми в Истанбул 2
Осем минути преди края опит на Вегхорст да удвои преднината на своя тим премина на сантиметри от целта.  По този начин Нидерландия вече е еднолично начело в група G с 16 точки, Норвегия е зад тях с 14, а Турция – с 12. Черна гора също все още е в играта за местата на Мондиал 2022, тъй като има 11 пункта.