Турция спечели битката с Австрия, за да стигне 1/4-финалите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мерих Демирал е големият герой за турците с два гола във вратата на съперника

Турция спечели последния 1/8-финал на Евро 2024, надделявайки срещу Австрия с 2:1 в изключително драматичен мач в Лайпциг. Героят за тях беше Мерих Демирал, който отбеляза и двете попадения след корнери, за да гарантира на своя тим среща с Нидерландия в битките на най-добрите осем на Стария континент.

Мачът започна по мечтан начин за турците, които откриха преди да е изминала и една минута игра. След рано спечелен корнер, топката беше спасена на гол линията от Пенц, но Демирал направи добавка от близко разстояние, за да взриви трибуните в Лайпциг, които бяха окупирани от турски привърженици.

Въпреки бурното начало на мача, до почивката не паднаха нови голове, въпреки сериозните набези на Австрия, които се опитваха все по-осезаемо да натиснат съперника в собствената му половина.

Втората част също започна с по-активни действия на австрийците, но Турция нанесе втори удар отново чрез Демирал и отново след корнер. Този път бранителят се извиси най-високо в пеналта и заби топката в мрежата за 2:0 в 59-та минута.

Само седем по-късно Австрия успя да върне един гол. И третото попадение в двубоя падна след ъглов удар, като този път Стефан Пош продължи центрирането към Грегорич и той реализира.

В четвъртата минута на продължението Австрия виждаше как изравнява, но Мерт Гюнок направи невероятно спасяване след удар с глава от няколко метра.