Добави коментар
Джанлука Фереро ще бъде следващият президент на "бианконерите"

В понеделник вечер стана ясно, че целият Борд на директорите на италианския гранд Ювентус, начело с президента Андреа Аниели, са подали оставки. Изненадващите трусове по високите етажи в Ювентус идват в неприятен момент за клуба – точно когато започна да набира скорост в Серия А. Вече се заговори и кой ще наследи Аниели в Юве – Джанлука Фереро, обяви „Тутоспорт“.

Фереро е роден в Торино през 1963 година, а през 1988 се дипломира със специалност „Икономика и търговия“. Той е бил на ръководни постове в много компании, сред които „Финкантиери“, „Луиджи Лаваца“, „Биотроник Италия“ и др. Вицепрезидент е на Административния съвет на „Банка дел Пиемонте“ и е член на Административния съвет на „Италия Индепендънт Груп“.

„След решенията на Административния съвет на Ювентус и с оглед на Общото събрание, което е свикано за 18 януари 2023 година, „Ексор“ съобщава, че ще посочи Джанлука Фереро за поста президент на Ювентус. Ферара притежава необходимите опит и технически компетенции, както и абсолютната страст по клуба, които го правят най-адекватния човек за поемане на поста“, се казва изявление на обствениците на Юве от „Ексор“.

Добави коментар
Гласувай:
4.6/5 - 13 гласували