“Тутоспорт” разкри кой ще наследи Аниели в Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джанлука Фереро ще бъде следващият президент на "бианконерите"

В понеделник вечер стана ясно, че целият Борд на директорите на италианския гранд Ювентус, начело с президента Андреа Аниели, са подали оставки. Изненадващите трусове по високите етажи в Ювентус идват в неприятен момент за клуба – точно когато започна да набира скорост в Серия А. Вече се заговори и кой ще наследи Аниели в Юве – Джанлука Фереро, обяви “Тутоспорт”.

Фереро е роден в Торино през 1963 година, а през 1988 се дипломира със специалност “Икономика и търговия”. Той е бил на ръководни постове в много компании, сред които “Финкантиери”, “Луиджи Лаваца”, “Биотроник Италия” и др. Вицепрезидент е на Административния съвет на “Банка дел Пиемонте” и е член на Административния съвет на “Италия Индепендънт Груп”.

“След решенията на Административния съвет на Ювентус и с оглед на Общото събрание, което е свикано за 18 януари 2023 година, “Ексор” съобщава, че ще посочи Джанлука Фереро за поста президент на Ювентус. Ферара притежава необходимите опит и технически компетенции, както и абсолютната страст по клуба, които го правят най-адекватния човек за поемане на поста”, се казва изявление на обствениците на Юве от “Ексор”.