google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Светът на бойните спортове беше разтресен през последните два месеца от две основни събития – световната пандемия от Коронавирус и няколко видеа на бившия шампион Майк Тайсън, които покориха сърцата на феновете в интернет. Второто събитие набира все по-голяма инерция, защото спекулациите за завръщането на Тайсън стават все по-отчетливи в публичното пространство. Динозавъра обяви, че се чувства в перфектна форма. Междувременно се появиха промоутъри готови да обсипят с милиони американеца, ако той се бие в тяхната организация. Ивендър Холифийлд също се включи в суматохага, като предложи двамата с Тайсън да проведат трети бой помежду си. В същия момент Майк обяви, че се чувства в прекрасна кондиция и дори заяви, че не изключва бой по правилата на смесените бойни изкуства в UFC. Как обаче президентът на организацията гледа на това?

Не особено позитивно. Уайт е сред големите фенове на Динозавъра, но е силно обезпокоен от това, че бившият световен шампион търси професионална изява на 53-годишна възраст.

“Обичам Майк Тайсън,” сподели Уайт. “Умолявам го да не се бие. Казах му ‘изглеждаш страхотно, все още си експлозивен, все още очевидно имаш сила, ти си един от най-великите. Но Майк, ти си на 53, моля те, недей, моля те.”

Уайт е категоричен, че Тайсън трябва да стои настрана от големите битки за негово собствено добро и е готов да му отправи оферта, която да го дистанцира от настоящите му намерения:

“Не искам Майк да се бие. Ако той просто си е наумил да направи нещо налудничаво може да скоча и да му измисля нещо друго, само за да го предотвратя.”

Сред последните оферти на Тайсън са битка за гарантиран 1 милион долара срещу австралийска ръгби звезда в демонстративен мач и договор в организация за бой с голи ръце на стойност минимум 20 милиона. Към момента Майк не е анонсирал официално решение за завръщане, противник и правила на потенциалната битка. Но като че ли всичко изглежда въпрос на време.