Уайт за Фюри: „Той каза, че ще се бие с мен преди; той лъже публиката“

Уайт за Фюри: „Той каза, че ще се бие с мен преди; той лъже публиката“

Дилиън Уайт има сериозни съмнения дали Тайсън Фюри ще си удържи на думата, когато каза през тази седмица, че ще се бие с него в един от последните си 3 двубоя в своята професионална кариера. Фюри шокира всички фенове на бокса, когато заяви, че ще се оттегли след още 3 сблъсъка.

Следващият мач на Уайт е на 28 март, но той няма да бъде срещу Фюри. Промоутърът на Дилиън – Еди Хърн се оглежда, за да подпише с Анди Руис или Александър Поветкин като негов съперник за тази дата. Уайт каза, че най-вероятно през следващата седмица ще има повече новини свързани с неговата битка през март.

Фюри обяви Уайт за негов последен съперник в професионалната му кариера след като му предстои реванш срещу Дионтей Уайлдър на 22 февруари като също така се надява да се изправи срещу IBF/WBA/WBO шампионът Антъни Джошуа.

Уайт обаче не се хваща на това, което казва Фюри, че иска той да е негов съперник в предстоящите му 3 мача. Фюри, който е на 31 години, каза че иска да даде шанс да спечели титлата на Уайт, защото той чака вече 800 дни за шанс да спечели световна титла и все още не го е получил. Но също така Тайсън би спечелил много пари от един евентуален сблъсък срещу Дилиън.

Това не е сблъсък, който американските почитатели на бокса няма да искат да гледат. Също така британските фенове на бокса очакват с нетърпение подобен сблъсък от много време и ще платят, за да го наблюдават на стадиона и онлайн.

Ако Уайт не допусне грешка в предстоящия си сблъсък, който ще е срещу Руиз или Поветкин, той трябва да се изправи срещу Уайлдър или Фюри след това.

Дилиън Уайт признава, че все още не знае кой е по-вероятният негов бъдещ съперник. „Изчаквам да видя какво ще направи Еди Хърн. Аз искам да получа голям мач през тази година независимо дали ще се проведе в Америка, Африка или на някое друго място. Ние направихме първо оферта на Анди Руиз така че нека изчакаме да видим дали ще я приеме.”

За изказването на Фюри, Уайт казва, че и преди той е казвал, че ще се бие с него. „Всичко беше организирано, насрочено и той се отказа от сблъсъка“. С непредсказуемостта на Фюри би било грешка за Уайт да бъде сигурен, че той ще си удържи на думата и ще се бие с него преди да се откаже. Повечето фенове на бокса обаче не вярват, че той ще се откаже след само още 3 мача.

Това е само изтичането на неговия договор с Top Rank Boxing и ESPN. След това, ако Top Rank предложи страхотен нов контракт, той няма да се поколебае да се съгласи, за да продължи да прави колкото е възможно повече пари до края на неговата кариера.

Уайт също споделя, че Фюри е добър в това да си играе с публиката като казва много неверни неща, за да поддържа интереса към себе си. Но казва още, че ако той наистина иска такъв сблъсък, ще го получи.

Най-доброто решение за Дилиън Уайт е да бъде песимистичен за това, че ще се бие с Тайсън Фюри. Все пак, Фюри имаше цели 9 години, в които можеше да направи подобен сблъсък, и той не го направи. Все пак във Великобритания няма толкова много добри боксьори в тежка категория и това можеше да се случи преди много време.

Но не бива да забравяме, че изходът от предстоящия сблъсък между Уайлдър и Фюри не е без значение, защото ако Фюри загуби, интересът към среща между него и Уайт би бил много по-нисък.

Сподели Сподели
Изпрати: