Уайт за Фюри: „Той каза, че ще се бие с мен преди; той лъже публиката“
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Дилиън Уайт има сериозни съмнения дали Тайсън Фюри ще си удържи на думата, когато каза през тази седмица, че ще се бие с него в един от последните си 3 двубоя в своята професионална кариера. Фюри шокира всички фенове на бокса, когато заяви, че ще се оттегли след още 3 сблъсъка.

Следващият мач на Уайт е на 28 март, но той няма да бъде срещу Фюри. Промоутърът на Дилиън – Еди Хърн се оглежда, за да подпише с Анди Руис или Александър Поветкин като негов съперник за тази дата. Уайт каза, че най-вероятно през следващата седмица ще има повече новини свързани с неговата битка през март.

Фюри обяви Уайт за негов последен съперник в професионалната му кариера след като му предстои реванш срещу Дионтей Уайлдър на 22 февруари като също така се надява да се изправи срещу IBF/WBA/WBO шампионът Антъни Джошуа.

Уайт обаче не се хваща на това, което казва Фюри, че иска той да е негов съперник в предстоящите му 3 мача. Фюри, който е на 31 години, каза че иска да даде шанс да спечели титлата на Уайт, защото той чака вече 800 дни за шанс да спечели световна титла и все още не го е получил. Но също така Тайсън би спечелил много пари от един евентуален сблъсък срещу Дилиън.

Това не е сблъсък, който американските почитатели на бокса няма да искат да гледат. Също така британските фенове на бокса очакват с нетърпение подобен сблъсък от много време и ще платят, за да го наблюдават на стадиона и онлайн.

Ако Уайт не допусне грешка в предстоящия си сблъсък, който ще е срещу Руиз или Поветкин, той трябва да се изправи срещу Уайлдър или Фюри след това.

Дилиън Уайт признава, че все още не знае кой е по-вероятният негов бъдещ съперник. „Изчаквам да видя какво ще направи Еди Хърн. Аз искам да получа голям мач през тази година независимо дали ще се проведе в Америка, Африка или на някое друго място. Ние направихме първо оферта на Анди Руиз така че нека изчакаме да видим дали ще я приеме.”

За изказването на Фюри, Уайт казва, че и преди той е казвал, че ще се бие с него. „Всичко беше организирано, насрочено и той се отказа от сблъсъка“. С непредсказуемостта на Фюри би било грешка за Уайт да бъде сигурен, че той ще си удържи на думата и ще се бие с него преди да се откаже. Повечето фенове на бокса обаче не вярват, че той ще се откаже след само още 3 мача.

Това е само изтичането на неговия договор с Top Rank Boxing и ESPN. След това, ако Top Rank предложи страхотен нов контракт, той няма да се поколебае да се съгласи, за да продължи да прави колкото е възможно повече пари до края на неговата кариера.

Уайт също споделя, че Фюри е добър в това да си играе с публиката като казва много неверни неща, за да поддържа интереса към себе си. Но казва още, че ако той наистина иска такъв сблъсък, ще го получи.

Най-доброто решение за Дилиън Уайт е да бъде песимистичен за това, че ще се бие с Тайсън Фюри. Все пак, Фюри имаше цели 9 години, в които можеше да направи подобен сблъсък, и той не го направи. Все пак във Великобритания няма толкова много добри боксьори в тежка категория и това можеше да се случи преди много време.

Но не бива да забравяме, че изходът от предстоящия сблъсък между Уайлдър и Фюри не е без значение, защото ако Фюри загуби, интересът към среща между него и Уайт би бил много по-нисък.